Fotbal Câți bani a câștigat Helmut Duckadam de la Gigi Becali, în zece ani: „Nu te dă afară, îți dai singur demisia”

Data publicării:
Sursă foto: Facebook/ Helmut Duckadam
Sursă foto: Facebook/ Helmut Duckadam

Helmut Duckadam a reușit să strângă o mică avere după ce a lucrat pentru patronul FCSB.



Fostul fotbalist este recunoscut pentru performanța sa din finala Cupei Campionilor Europeni (astăzi cunoscută sub numele de Liga Campionilor UEFA) din 1986. Duckadam era portar și a jucat pentru echipa de fotbal Steaua București. În finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, Steaua București a învins FC Barcelona într-un meci care s-a încheiat la loviturile de departajare. Helmut Duckadam a fost eroul acelui meci, parând patru lovituri de la 11 metri consecutive și contribuind astfel la victoria istorică a echipei sale.

Fostul sportiv a fost președinte de imagine pentru FCSB între anii 2010-2020, iar el a încasat între 200.000 și 300.000 de euro în această perioadă, iar primul salariu ar fi fost de 4000 de euro, din poziția de președinte de imagine al clubului. Nu a trecut mult și suma a scăzut, cu toate că nu se știe cu cât.

Vezi și: Cinci momente cheie din istoria globală în care sportul a avut un rol crucial

Cu banii strânși în funcția onorifică, legenda a reușit să cumpere o casă în Domnești, în care locuiește și în momentul de față, notează GSP

„Când am venit în 2010, am întrebat, pentru că veneam și pe mai puțin, cât îmi dă pe lună, că o să mă întrebe soția ”Dacă te duci la Steaua, ce salariu o să ai”?

Dânsul a propus atunci 4.000 de euro. Când am auzit 4.000 de euro, am zis ”Dumnezeu să vă dea sănătate”. Am plecat frumos acasă, foarte mulțumit. Cât am câștigat, cred că a făcut dânsul socoteala la un moment dat. Nu știu, 200.000, 300.000 în 10 ani.

Gigi Becali are un stil al lui. Nu te dă afară, îți dai singur demisia. M-a ajutat foarte mult. Datorită lui, cu banii pe care i-am obținut... Eu sunt strângător, am reușit să pun ban pe ban și cu o proprietate pe care a avut-o soția am reușit să cumpărăm această casă din Domnești în care stăm”, a spus Helmut Duckadam, potrivit Digi Sport.

Vezi și: Victor Piţurcă e de partea CSA Steaua, dar nu merge lângă echipă. "Nu înseamnă nimic Steaua..."

Mulți au rămas fanii legendarului Duckadam încă din anii 1980, iar mulți dintre aceștia se întreabă cum se mai simte starul, trecând deja de 60 de ani:

„Mai bătrân cu un an. Din păcate, vârsta nu iartă pe nimeni. Le simți pe toate… Că vrem noi să părem mai tineri, asta e altceva, dar nu se mai poate. Sunt fericit pentru că tocmai am primit cel mai frumos cadou de Paște. A venit din America fata mea cu nepoțelul, pe care l-am văzut până acum doar pe video! La asta chiar nu mă așteptam… E surpriza surprizelor!”, notează Fanatik

Pe de altă parte, fostul portar are mai multe probleme de sănătate. El trebuie să ia mai multe pastile pe zi, lucru care s-ar putea să îi întristeze pe fanii săi. Dar, fiind așa cum mulți îl știu, Duckadam este optimist pânî la capăt.

„Le duc, ce să fac? Cu pastile, minim 20 de zi. Plus vitamine, plus protecție stomac, protecție ficat, pentru că iau anticoagulante deja de 36 de ani non-stop. Mai zilele trecute am avut extra-sistole, dar m-am obișnuit… Vorbeam și cu Șumudică la o emisiune și-mi spunea că și el are de-astea, iar când îl apucă se urcă pe bicicletă să fugă de ele.”

Vezi și: Stadion de 115.000 locuri în Casablanca, pentru Cupa Mondială din 2030

dcsport Team | Categorie: Fotbal
Tagurile articolului: duckadam fcsb fotbal gigi becali




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel