Jocurile Olimpice Cătălina Ponor, situaţie similară cu Sabrina Voinea şi Ana Bărbosu, la JO2004. "Nu le-a mers"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la gimnastică, a trecut printr-un episod similar celui de la JO2024, unde Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea au fost "victimele" arbitrajului la sol. 



Conform unei postări de pe pagina de instagram a sportivei, "acelaşi episod l-au încercat şi acum 20 de ani, dar nu le-a mers. Ţin minte că s-a aşteptat ceva până să se afişeze nota. Andreea Răducan ar trebui să îşi amintească, pentru că ea era la microfonul TVR alături de domnul Cristian Ţopescu, iar arbitra principală de sol era Liubov Andrianova"

Există precedent. Sabrina Voinea ar putea primi bronzul olimpic 

La Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, din 2022, o sportivă şi-a primit medalia prin intermediul Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Elveţianca Fanny Smith a fost retrogradată pe locul 4 la concursul de ski după ce Federaţia Internaţională a considerat că şi-a obstrucţionat o adversară, pe germanca Daniela Maier. Maier a fost atunci urcată pe podium. 

Smith a mers însă la TAS, iar tribunalul i-a dat dreptate, concluzionând că obstrucţionarea sportivei din Germania s-a petrecut fără intenţie şi că nici nu putea fi evitată în contextul cursei. Astfel, TAS a decis ca ambele sportive să primească medalie de bronz. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în cazul Sabrinei Voinea, dacă va avea câştig de cauză la TAS. Jordan Chiles nu va fi deposedată de medalia de bronz, dar Sabrina Voinea ar putea primi şi ea una. 

Larisa Iordache a câştigat aurul după contestaţie. Mesaj pentru Ana Bărbosu 

"A fost un moment bulversant cu siguranță, pentru că, după câteva clipe de bucurie, a venit vestea nefericită. Eu știu cum e să stai în tensiune în astfel de episoade. Am pățit la fel la Europenele din 2020, la sol. Terminasem pe doi, antrenorul meu a făcut contestație și mi s-a mărit nota, așa că am obținut aurul. Atunci s-a întâmplat invers decât la Paris.

E dificil de intuit exact. Dar a fost vorba, presupun, de o reevaluare a gradului de dificultate la o piruetă sau la o săritură artistică", a punctat fosta membră a lotului olimpic al țării noastre despre ceea ce s-a petrecut în arena de la Paris, conform GSP.

Larisa Iordache a avut şi un sfat pentru Ana Bărbosu. 

"Să rămână cu bucuria din momentele în care bronzul era al ei și să lase într-o parte dezamăgirea de la final, chiar dacă nu e un sentiment ușor de dus pe umeri și în suflet. Apele se vor liniști, va urma și o analiză și va avea apoi, cu siguranță, resurse să meargă mai departe”, a mai declarat fosta gimnastă.

În ceea ce priveşte prestaţia Sabrinei Voinea la bârnă, unde a terminat ultima, Larisa Iordache a transmis: "O felicit, în primul rând, că a ajuns acolo! Probabil că tensiunea finalei și-a spus cuvântul, dar ea e o fată foarte curajoasă și trebuie să se gândească la Paris ca la un punct solid de pornire pentru viitor. E tânără, sper să-și reașeze repede gândurile și să revină cu încredere în sală”.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel