Jocurile Olimpice Cătălina Axente a ieşit pe targă de la JO2024, dar ar putea reintra în concurs

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Luptătoarea Cătălina Axente a trecut prin clipe de groază sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta a fost trântită pe spate de adversara ei şi a fost nevoie de intervenţia medicilor. Sportiva a fost transferată la spital. 



"Are un traumatism la cervicală, dar îşi mişcă degetele, picioarele... Mergem la spital", a declarat medicul Dan Tănase.

Axente a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce adversara ei, americanca Kennedy Alexis Blades, a aruncat-o pe spate, iar românca s-a lovit dur în zona cervicală.

Medicii i-au acordat primele îngrijiri pe saltea şi i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva română a fost conştientă, dar a părăsit sala pe targă şi în aplauzele publicului.

Luptătoarea română Cătălina Axente a fost învinsă de sportiva americană Kennedy Alexis Blades, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Agerpres.

La câteva ore distanţă de acel incident, apare însă un comunicat surprinzător al Federaţiei Române de Lupte. Cătălina Axente ar putea reintra în concurs duminică. 

"Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră - Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice.

De asemenea, dorim să precizam că momentul ulterior accidentarii, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic.

Luptătoarea noastră a fost asistată în permanență de staff-ul medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul, promptitudinea și grija de care au dat dovadă.

Staff-ul Federației Române de Lupte s-a aflat și el în permanentă legătură cu echipa medicală și cu sportiva și ne bucuram că acest moment tensionat s-a încheiat cu bine.

Așteptăm cu sufletul la gură semifinalele categoriei 76 de kg, în urma cărora Cătălina Axente ar putea lupta mâine în recalificări, dacă Kennedy Alexis Blades (SUA) va obține calificarea în finală!", a transmis Federaţia Română de Lupte. 

Răzvan Pîrcălabu anunţa că olimpiada s-a încheiat pentru Axente 

"Practic turneul de lupte s-a încheiat şi pentru Cătălina şi pentru ceilalţi luptători, din păcate, fără medalie pentru Federaţia Română de Lupte la aceste Jocuri Olimpice. Faptul că am avut cinci luptători calificaţi aici nu este un lucru uşor, sunt federaţii şi ţări cu bugete mult mai mari şi cu investiţii mult mai mari care nu au avut cinci luptători calificaţi, dar asta nu ne va absolvi de faptul că nu am avut o medalie. Noi am venit aici să obţinem minim o medalie, asta este. Vom merge acasă, vom analiza, vom vedea unde am greşit, unde trebuie să îmbunătăţim, unde trebuie să acţionăm. Şi cu siguranţă va veni soarele şi pentru luptele româneşti", a declarat Răzvan Pîrcălabu, preşedintele FR Lupte. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel