Fotbal Cât a durat cel mai lung meci de fotbal din istorie

Data publicării:
Minge de fotbal. Foto: Pexels.com
Minge de fotbal. Foto: Pexels.com

De regulă, meciurile de fotbal ţin 90 de minute, plus cele câteva minute adiţionale care se acordă în funcţie de întreruperile de pe durata reprizelor. 



În zilele noastre, un meci normal de fotbal profesionist durează 90 de minute, iar în unele cazuri, cum ar fi un meci dintr-un turneu eliminatoriu, un joc ar putea să continue timp de 120 de minute - dar nu mai mult.

Chiar şi cu o pregătire temeinică, prelungirile pune o povară semnificativă pe fotbaliștii profesioniști. Probleme precum oboseala și crampele musculare sunt comune în cazul multor jucători de de elită în astfel de scenarii, așa că este greu de crezut că a existat o vreme când meciurile obișnuiau să dureze mai mult decât atât.

Cel mai lung meci de fotbal înregistrat în istorie a fost confruntarea dintre echipele engleze Stockport County și Doncaster Rovers la Edgeley Park, pe 30 martie 1946. Durata meciului a fost remarcabilă, de 3 ore și 23 de minute, și recordul mondial a rezistat peste jumătate de secol.

A fost un meci de reluare al Cupei Diviziei Trei de Nord, după ce primul joc s-a încheiat cu scorul de 2-2. După cele 90 de minute regulamentare, partida a mers în prelungiri, însă nici cele 30 de minute suplimentare nu au fost suficiente pentru a decide câştigătorul partidei.

Înainte ca loviturile de departajare să fie introduse în cazul în care meciul este egal chiar şi după prelungiri, unele dintre metodele folosite pentru a decide câștigătorul unui meci după un impas de 120 de minute includeau aruncarea unei monede și, așa cum s-a întâmplat în acest caz, a juca până când cineva câştigă, o regulă obișnuită în fotbalul englez în perioada războiului din anii 1940 și reprezenta o formă de "gol de aur" cum este cunoscut în prezent, relatează goal.com.

dcsport Team | Categorie: Fotbal
Tagurile articolului: cel mai lung meci fotbal istorie




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel