Handbal Carmen Amariei trage un semnal de alarmă: Cristina Neagu trebuie să renunțe la individualism pentru succesul echipei

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Carmen Amariei, fostă handbalistă în naţionala României, a prefaţat Campionatul Mondial 2023 de handbal feminin şi a tras un semnal de alarmă cu privire la Cristina Neagu. 



"Nu există “nu ne vom descurca”. Acolo sunt 17 jucătoare care luptă pentru același țel, pentru același rezultat pozitiv în fiecare meci. Nu cred că tocmai cu Chile trebuie să-și facă griji naționala României dacă Neagu joacă sau nu.

Staff-ul tehnic sigur a pus la punct strategia cu care vom aborda acest mondial, deci, implicit, și momentul în care va trebui să jucăm fără Cristina. Sunt convinsă că fetele ne vor aduce prima victorie în partida cu Chile. Apoi, vedem. Neagu nu trebuie să joace 60 de minute în fiecare meci.

Însă trebuie să-ți respecți mereu adversarul, pentru că altfel ai putea avea surprize. Trebuie să jucăm cât mai bine, să avem un început reușit de Mondial, care să ne ofere încrederea și aplombul necesar pentru următoarele partide.

Apoi întâlnim Serbia și Danemarca, adversare de alt calibru. Trebuie să plecăm cu moralul ridicat, pentru că este o competiție de anvergură, iar startul contează", a declarat Carmen Amariei pentru iAmSport.

Au tras unele jucătoare mai mult pentru ele decât pentru naţională? 

"Da, au fost tensiuni în sânul echipei naționale, mai ales la astfel de competiții. Motivele au fost multiple. Dar am încercat, cel puțin pe vremea mea, să le rezolvăm, să le eliminăm, pe cât s-a putut. Există animozități, situații delicate.

În momentul de față fiecare trebuie să lase deoparte toate problemele și să se concentreze strict la ce au de făcut acolo, să lupte pentru echipa națională. Așa am putea avea rezultate bune.

Este nevoie de lider. De un exemplu. Diferența pe care o vedem în ziua de astăzi este următoarea. Pe lângă Mariana (n.r. Mariana Târcă) și mine mai erau câteva jucătoare, 6-7, foarte valoroase, cu spirit de echipă bine dezvoltat. Așa că a fost cu totul altceva.

De câțiva ani buni, Cristina Neagu nu are handbaliste de valoarea... și Cristina are nevoie de ajutor, la un moment dat. Iar ajutorul îl primești și dacă tu accepți să fii ajutat. Iar Cristina, de multe ori, nu a acceptat acest lucru. Din păcate...

A crezut întotdeauna că poate să rezolve singură niște situații, iar în prea puține meciuri a reușit să facă acest lucru.

Este un sport de echipă și vreau să trag un semnal de alarmă. Liderul, cel mai bun jucător al echipei... de fapt nu liderul, ci cel mai bun jucător al echipei, pentru că nu întotdeauna cele două calități sunt ale aceluiași sportiv, nu poate sub nicio formă să joace singur.

Ai nevoie de nucleu, ai nevoie de colege care să te susțină. Fără echipă, indiferent de cât de bun ești, nu însemni nimic. Tu nu poți juca fără echipă, dar ea poate câștiga fără tine.", a mai spus Amariei, în vârstă de 45 de ani. 

"Neagu nu a arătat că ar avea încredere în echipă"

"Cristina a cam omis, în ultimii ani, acest aspect, și, din păcate, am ajuns într-un punct în care nu știu câtă încredere mai putem avea în jocul ei, în potențialul ei, și, automat, ne este un pic teamă de afectarea grupului.

Suntem la un Campionat Mondial la care grupul trebuie să arate că handbalul românesc feminin are viitor, să suntem cel puțin în primele opt din lume. Iar asta vom face doar fiind împreună și luptând împreună. Individual nu putem face un rezultat bun.

Ea nu a arătat că ar avea încredere în echipă, în colegele ei. Iar acest lucru se simte de către celelalte fete. Cristina este la final de carieră. Ultimul ei mondial, iar, dacă ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, vrea să fie prezentă și la această competiție.

Acest aspect a făcut ca echipa să aibă o reacție: “Nu mai poți tu singură, atâta timp ne-ai ignorat, ne-ai evitat, ne-ai arătat că îți este frică, că nu ai încredere în noi”. Cred că e important să se gestioneze acest moment foarte bine dacă vrem să avem un mondial bun", a completat fosta handbalistă.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal





DC Media Group Audience
pixel