Echipa nationala Căpitanul „Generației de Suflet”, iubit de toți colegii „tricolori”. Cuvintele jucătorilor despre Nicolae Stanciu

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nicolae Stanciu este apreciat de toată gruparea „tricoloră”, foarte mulți dintre jucătorii naționalei recunoscându-i rolul important de căpitan al formației.



Nicolae Stanciu „este ceea ce a avut nevoie România pentru a face performanță”

Nicolae Stanciu, în vârstă de 31 de ani, a reușit să formeze un grup unit al jucătorilor naționalei, indiferent de vârstă. Titulatura sa de căpitan al formației „tricolore” nu este deloc privită doar ca un statut formal, coechipierii săi purtându-i un foarte mare respect acestuia.

Ianis Hagi a povestit momentul în care Stanciu a luat decizia de a-i oferi tricoul cu numărul 10, spunând: „A fost o decizie a lui Nicu, fiindcă Olimpiu, pentru noi, înseamnă foarte, foarte mult, pentru acest grup. Așa cum probabil toată lumea știe, suntem deja o familie imensă aici, de ani de zile. Nicu venise în cantonamentul de la Mogoșoaia, în cameră la mine, ca să mă întrebe dacă vreau să port numărul 10, pentru că el a luat decizia să poarte numărul lui Olimpiu la acest Campionat European. În primul rând, l-am felicitat pentru gest, iar apoi i-am zis că voi încerca, cu siguranță, să port acest număr cu mândrie, cu o responsabilitate imensă.” a relatat Ianis despre căpitanul echipei naționale.

De asemenea, și jucătorul accidentat, Olimpiu Moruțan, care a ratat participarea la EURO 2024, a avut cuvinte mari pentru Nicușor Stanciu:

„Astăzi, la fel ca de fiecare dată, ai fost cel care ne-a unit. Iar faptul că pe mine m-ai luat cu voi pe teren, e incredibil… Sunt atât de recunoscător pentru prietenia noastră și îți mulțumesc pentru fiecare moment în care mi-ai fost alături. Ești un om atât de bun, cum puțini au sanșa să întâlnească…Felicitări pentru gol și victorie, căpitane!”, a transmis Moruțan, după victoria României cu Ucraina, scor 3-0.

Florinel Coman a explicat și el rolul pe care Nicușor Stanciu îl are în privința grupului naționalei: „Este ceea ce a avut nevoie România pentru a face performanță după atâția ani. El a fost la un EURO (2016), și-a dorit foarte mult să joace la încă unul. Cu asta am plecat... ședințele pe care le-am avut cu grupul au lăsat de înțeles că nu se poate termina campania, iar noi să nu fim în Germania.”

„A făcut o conexiune incredibilă între generații”

Adrian Rus, convocat și el în lotul echipei naționale la EURO 2024, a spus: „Stanciu, căpitanul nostru, nu știu... a făcut o conexiune incredibilă între generațiile astea mai tinere...(n.r. - și cele mai vechi). A mai fost la un Campionat European și ne bucurăm foarte mult pentru încredere și că a reușit să ne unească”.

Însuși Nicolae Stanciu a declarat că ar face orice pentru fiecare dintre colegii săi „tricolori”, apreciind relațiile pe care aceștia le-au format în timp: „Aș face orice pentru oricare coleg de-ai mei de la națională, oricând ar avea nevoie de mine... Sunt acolo! Mă bucur că s-a format acest grup unit și, mai mult decât atât, prieteniile dintre noi și relațiile pe care le avem ne-au ajutat considerabil!”, a afirmat Stanciu, potrivit FRF.tv

Youtube video image

Echipa națională a României face parte din grupa E a Campionatului European de fotbal din Germania, clasându-se pe prima poziție în întrecerea cu selecționatele Belgiei, Slovaciei și Ucrainei.

Formația „tricoloră” are nevoie măcar de o remiză în ultimul meci din fazele grupelor, împotriva Slovaciei, pentru a accede în optimile de finală de la EURO 2024.

România a învins Ucraina pe 17 iunie, scor 3-0, înregistrând o înfrângere pe 22 iunie, cu Belgia (0-2). Următorul meci, programat miercuri, 26 iunie, împotriva slovacilor, se va desfășura pe Deutsche Bank Park din Frankfurt, începând cu ora 19:00.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel