Jocurile Olimpice Canotoroarele române, calificate în finala probei de dublu rame, pregătite să facă o figură frumoasă la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Echipa feminină formată din Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu s-au calificat în ultimul act al probei de dublu rame, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.



Canotoarea Roxana Anghel a afirmat faptul că știa nivelul de antrenament al adversarelor din penultimul act, spre deosebire de cel al sportivelor din țara noastră.

„Știam că va fi o semifinală puternică, pentru că toată lumea își dorește să intre în finală. A fost o cursă bună, am plecat încrezătoare la început. Vântul a fost un pic contră, dar știam că celelalte adversari nu sunt la fel de antrenate ca noi și că putem duce mai mult ca ele. Ne refacem, ne pregătim acum pentru finală, suntem încrezătoare”, a afirmat Roxana Anghel.

Ioana Vrînceanu a precizat că nu a făcut o strategie în funcție de adversare și că a aplicat tactica de acasă: „Cursele sunt foarte diferite, nu știm ce va fi mai departe. Cursa a fost foarte bună, vântul a fost un pic contră, cum îi spunem noi, ne-a îngreunat un pic, dar a fost foarte bine per total.

Noi avem tactica noastră de cursă pe care o antrenăm acasă. Nu tragem în funcție de adversarele noastre. Am încercat să facem ce este al nostru, nu ce este al lor. În următoarele zile le vom lua pe rând. Prima oară avem finala la dublu rame, apoi ne refacem și ne pregătim pentru opt plus unu”, a afirmat Vrînceanu.

Canotoarele române Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel s-au calificat în finala probei feminine de dublu rame, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-au clasat pe locul secund în prima semifinală.

Ultima medalie olimpică a României la dublu rame feminin datează din 2008, de la Beijing, unde Georgeta Andrunache și Viorica Susanu cucereau aurul.

Finalele la dublu rame feminin vor avea loc pe 2 august, Finala B de la ora 11:54, iar Finala A de la 12:42.

 

Patru vâsle feminin, locul 7 la JO 2024. Patru vâsle masculin, locul 9.

Echipajul feminin de patru vâsle ale României, compus din Mădălina Moroșan, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș, a câștigat Finala B, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că a încheiat proba pe locul 7.

După un început mai lent, româncele au preluat controlul la 500 de metri și au reușit să câștige detașat, cu timpul de 6 min 29 sec 64/100, urmate de Australia (6:30.85) și Statele Unite (6:31.71).

La masculin, echipajul alcătuit din Leontin Nuțescu, Andrei Lungu, Florin Horodișteanu și Ioan Prundeanu a ocupat ultimul loc, trei, în Finala B, după ce au condus trei sferturi din cursă.

Românii au fost cronometrați în 5 min 54 sec 77/100, terminând pe locul 9 la general. Estonia a câștigat Finala B (5:50.55), urmată de Norvegia (5:51.88).

România a calificat până acum opt echipaje în Finalele A la JO de la Paris: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin și opt plus unu feminin, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel