Echipa nationala Când va anunța Răzvan Burleanu dacă Edward Iordănescu rămâne la echipa națională

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Președinele FRF a ținut să precizeze când va fi anunțată decizia privind viitorul lui Edward Iordănescu la echipa națională.



Răzvan Burleanu: „Vrem să continuăm cu Edi Iordănescu”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, miercuri noaptea, la întoarcerea echipei naționale a României de la EURO 2024, că în maximum o săptămână va comunica dacă selecționerul Edward Iordănescu, al cărui contract s-a încheiat, va continua sau nu la conducerea primei reprezentative.

„Am fost primul susținător al lui Edi Iordănescu atunci când poate foarte mulți suporteri sau formatori de opinie și-ar fi dorit ca el să plece. Dar am spus-o atunci, o spun și acum: Edi a fost unul dintre elementele esențiale în această calificare. El a contribuit la această etapă extrem de importantă prin care echipa națională a trecut.

Și chiar dacă la finalul anului 2022 eram într-un context sportiv total nefavorabil, se vedeau deja premisele că naționala va arăta mult mai bine. N-am știut atunci că ne vom califica, dar am sperat. De aceea, și azi noi ca Federație suntem în asentimentul suporterilor și vrem să continuăm cu Edi Iordănescu. Noi suntem încrezători că în maximum o săptămână vom putea să comunicăm viitorul lui Edi Iordănescu la echipa națională”, a spus Burleanu la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

„Planul B pentru postul de selecționer este tot Edi Iordănescu”

Președintele a afirmat că pe timpul turneului final nu a discutat cu Iordănescu despre prelungirea contractului și a precizat că planul B al FRF pentru postul de selecționer este tot Edward Iordănescu.

„Selecționerul și-a dorit foarte mult ca pe durata EURO 2024 să nu mai discutăm despre acest subiect (n.r. - prelungirea contractului). Iar noi am respectat acest lucru, pentru că ajunși în Germania obiectivul selecționerului, al nostru, al tuturor, era cu totul altul. Așa că suntem încrezători că în maximum o săptămână o să putem comunica viitorul lui Edi Iordănescu la națională. Planul B pentru postul de selecționer este tot Edi Iordănescu”, a subliniat Burleanu.

Contractul selecționerului echipei naționale a României, Edward Iordănescu, cu Federația Română de Fotbal, este scadent la finalul Campionatului European din Germania.

Președintele FRF a menționat că jucătorii echipei naționale s-au autodepășit la EURO 2024 și au devenit o sursă de inspirație pentru noile generații.

„Cu siguranță suntem obosiți, dar în același timp suntem foarte bucuroși pentru că ne-am îndeplinit obiectivul, și anume ca prin acest EURO să putem să construim cea mai bună generație din ultimii 20 de ani. Și am reușit. Nu a fost deloc ușor, dar am reușit să o facem. Dincolo de performanța sportivă, un alt aspect important este faptul că am reușit să îi facem mândri pe români de țara lor și de echipa națională. Iar acest lucru rămâne drept cea mai importantă moștenire a acestui turneu final.

'Generația de suflet' are misiunea de a însufleți toate generațiile următoare, care la rândul lor au acest obiectiv de a depăși 'Generația de suflet'. și cred că având această misiune în minte jucătorii noștri s-au autodepășit, devenind o sursă de inspirație pentrunoile generații”, a mai spus președintele.

„Ceea ce am simțit în Germania, dar și ceea ce am văzut acasă este de nedescris. Românii au fost în cel mai mare număr la turneul final după localnici... ca să îi numim astfel pe germani și pe turci. Românii au fost cei mai numeroși. Miile de oameni care au fost în stradă confirmă starea de spirit de acum”, a adăugat Burleanu, citat de Agerpres.

Echipa națională de fotbal a României, care a atins faza optimilor de finală la Campionatul European - EURO 2024, a fost întâmpinată la întoarcerea din Germania de câteva sute de suporteri, prezenți, miercuri noaptea, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, cantonamentul tradițional al primei reprezentative.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel