Stiri Când e cel mai bine să faci sport dacă vrei să slăbești. Dimineața sau seara?

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Alegerea momentului optim pentru a face sport poate varia în funcție de preferințele personale și de programul zilnic al fiecăruia. Însă alegerea unui anumit moment al zilei te poate ajuta să slăbești mai bine.



Beneficiile antrenamentului de dimineață

Pentru mulți oameni, exercițiile fizice dimineața pot îmbunătăți nivelul de energie și concentrația pentru întreaga zi și pot contribui la accelerarea metabolismului. De asemenea, pot ajuta în arderea caloriilor pe tot parcursul zilei. O rutină regulată de exerciții dimineața poate să contribuie la un somn mai odihnitor, întrucât activitatea fizică poate ajuta la reglarea ritmului circadian.

De asemenea, există studii care sugerează că antrenamentele dimineața pot influența consumul caloric pentru restul zilei.

Avantajele antrenamentului seara

Exercițiile făcute seara pot ajuta la relaxarea după o zi agitată și la eliberarea tensiunii acumulate. Pe unele persoane exercițiile seara îi pot ajuta să adoarmă mai ușor și să aibă un somn mai profund. În anumite cazuri, corpul este mai flexibil și are o performanță fizică mai bună seara, deoarece temperatura corpului este mai ridicată.

Exercițiile fizice seara pot contribui, de asemenea, la pierderea în greutate. Chiar dacă pot crește temperatura corpului, care poate rămâne ridicată o perioadă de timp după antrenament, impactul acestui aspect asupra metabolismului și a pierderii în greutate poate varia de la o persoană la alta.

Important este să găsești momentul care se potrivește cel mai bine programului tău. Indiferent dacă alegi dimineața sau seara, ceea ce contează cel mai mult este să îți facă plăcere și să rămâi constant în activitatea fizică pentru a obține beneficii pe termen lung pentru sănătatea ta.

Ema Apostu | Categorie: Stiri





pixel