Fotbal "Campionatul românesc, mai slab decât atunci când jucam eu". Eric de Oliveira, verdict crunt despre fotbalul românesc

Data publicării:
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Tom Fisk, Pexels

Eric de Oliveira a transmis un mesaj dur cu privire la starea actuală a fotbalului românesc. Acesta a indicat şi spre principalii vinovaţi, care nu sunt jucătorii. 



"Mi se pare că e mult mai slab nivelul. Bineînţeles, astăzi se cer alte lucruri faţă de cum era când jucam eu. Cred că România va reveni, într-o zi, la locul avut cândva, cu echipe în Europa. Astăzi, din păcate, nu reuşim să ne calificăm nici în Conference League. Nu ştiu cât de bine vede lumea calificarea asta la EURO 2024, dar eu o văd ca fiind extraordinară. Pentru că atunci când câştigă naţionala, câştigă tot fotbalul românesc. 

Eu am zis de mai multe ori că în România nu mai avem nici idoli, oameni al căror exemplu vor copiii să îl urmeze. Copiii sunt mai mult pe telefon, cu chestii care se întâmplă pe moment, nu pe o durată lungă. Dacă acum dă un gol cineva de la Steaua, copiii vor să fie ca ăla. Dacă mâine dă cineva de la Farul, vor să fie ca ăla. Dar habar nu au cum e cariera unui fotbalist. Ca să înţelegeţi, pe mine o grămadă de lume mă întreabă încă unde mai joc. Cam atât de pasionaţi sunt... 

Eu cred că România o să facă o figură frumoasă la EURO 2024. Aici, la Constanţa, Farul a câştigat titlul, aşa că sunt sigur că în următorii 10-15 ani vor fi nişte generaţii salvate. Pentru că Farul a câştigat titlul, mulţi copii vor să fie şi ei jucători la Farul", a declarat Eric de Oliveira pentru DC Sport. 

Principalii vinovaţi nu sunt jucătorii, spune Eric

"De când am ajuns în România, nu am văzut foarte mulţi copii ambiţioşi, care să vrea să plece undeva la un club mai mare. Cred că copiii din România sunt foarte comozi. Pentru că au de toate şi nu au pentru ce să lupte. Una dintre cele mai mari probleme ale fotbalului românesc este prezenţa părinţilor, care vor mai mult decât copiii lor. Copiii de azi nu au ambiţie să ajungă undeva sus. Ei se uită la Neymar, la Ronaldo, dar nu şi în fotbalul nostru. Se vede că şi noi avem aici meciuri spectaculoase, dar asta ne afectează puţin. 

Când avem un golgheter în România, după 6 luni pleacă. Nu avem continuitate, nu avem creştere. Aşa că e normal să se întâmple lucrurile într-un anumit fel. Se vorbeşte foarte mult de bani şi nu de viitor. Asta încearcă să facă Gică Hagi la Farul şi cred că planurile lui încep să iasă. La naţională sunt 12 jucători care au trecut pe la Viitorul. Şi Gică Hagi a spus asta în trecut, că vor fi cel puţin 10 jucători la naţionala mare", a mai declarat Eric. 

Youtube video image

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal





pixel