Jocurile Olimpice Calificat în semifinalele probei de 100 metri liber, adversarul lui David Popovici îi transmite un mesaj clar românului: „Voi încerca să transform medalia de argint în medalie de aur”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cei doi înotători vor lupta pentru un loc în finala probei de 100 metri liber, programată marți seară, de la ora 21:30.



Matthew Richards crede că a ajuns primul, în proba de 200 metri liber

Înotătorul britanic Matthew Richards a recunoscut că a crezut, pentru moment, că a atins primul peretele din bazin, în finala de 200 de metri liber, înaintea lui David Popovici. Totuși, el a ratat cucerirea unei medalii de aur olimpice la o diferență de doar 0,02 secunde.

Campionul mondial din 2023 este nevoit să se mulțumească cu argintul, după ce tânărul David Popovici a câștigat finala cu un timp de 1min 44.74 secunde.

Richards a simțit că de fapt a ajuns primul la finalul cursei, dar a fost depășit de Popovici, care a pus mai multă presiune pe perete, având brațe mai lungi: „Am simțit ca și cum aș fi atins primul peretele”, a spus tânărul de 21 de ani.

„Credeam că o voi obține (n.r. - medalia de aur), dar nu a fost cel mai bun final al meu. Nu este un sport care să fie dezbătut. Este alb sau negru. Tabela de scor nu minte.

Asta se datorează finalizării mele, adică se datorează capacității mele tehnice de a pune presiune în perete. Dacă am pus mâna acolo primul dar nu am pus suficientă presiune asupra peretelui, nu e vina acestuia, ci a mea.

Anul trecut, la Campionatele Mondiale, am câștigat la o diferență de două sutimi. Anul acesta am ajuns pe locul doi tot la o diferență de două sutimi. Diferența se reduce extrem de mult și asta este doar natura sportului.”, a spus Matthew Richards, după ce s-a clasat pe locul al doilea, în finala de 200 metri liber.

Richards a reușit să câștige finala de 200 metri liber anul trecut, în cadrul Campionatelor Mondiale de Natație de la Fukuoka (Japonia), cursă în care David Popovici a terminat pe locul 4. Atunci, conaționalul Tom Dean s-a aflat la o diferență de doar două sutimi de secundă de Richards, cu timpul de 1 min 44.32 secunde.

 

Richards vrea să se revanșeze la 100 metri liber

Cei doi înotători se întâlnesc din nou, în semifinalele probei „regine” a natației, în lupta de calificare în ultimul act. Matthew Richards a anunțat că dorește să „transforme” medalia de argint de la proba de 200 metri liber într-una de aur, chiar dacă timpul din seriile de calificare l-au clasat pe a 13-a poziție, cu 48.40 secunde, asemenea deținătorului recordurilor olimpic, respectiv mondial, chinezul Pan Zhanle. David Popovici, pe de altă parte, s-a clasat pe locul al treilea din totalul de 80 de sportivi prezenți și totodată primul în seria sa, cu un timp de 47.92 secunde.

„O medalie olimpică individuală de argint este uriașă, este ceva la care am visat încă de când eram mic, dar aș minți dacă aș spune că nu visez să fiu cu un pas mai sus pe podium. Dacă e ceva (n.r. - vreun efect în urma cursei de 200m liber), mi-a aprins și mai tare dorința.”, a adăugat Richards.

„Mai am multe de făcut săptămâna aceasta. Proba de 100 metri liber începe mâine, iar proba de 4x200 metri tot mâine. Voi încerca să transform medalia de argint în medalie de aur în probele astea.”, a mai transmis britanicul, potrivit DailyMail.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel