Liga Campionilor Buturuga mică a răsturnat carul mare. UE Santa Coloma, campioana din Andorra, s-a calificat în turul II preliminar din Liga Campionilor

Data publicării:
Facebook UE Santa Coloma
Facebook UE Santa Coloma

UE Santa Coloma, campioana din Andorra, este sigură de playoff-ul Conference League, după ce a reuşit să se califice în turul II preliminar al Ligii Campionilor. 



Formaţia din Andorra a eliminat-o pe FC Ballkani, din Kosovo, la loviturile de departajare. 

În meciul tur, kosovarii s-au impus cu 2-1, în deplasare, dar acasă s-au făcut de râs. Campioana din Andorra a condus cu 2-0, după golurile marcate de Mohedano şi De Jesus. FC Ballkani a împins meciul la loviturile de departajare, după golul marcat de Hamidi. 

La penalty-uri, însă, kosovarii au ratat de 2 ori, în timp ce campionii din Andorra au avut o singură ratare, şi s-au impus cu 6-5. 

UE Santa Coloma a fost fondată în 1986 şi are un singur titlu de campioană în palmares, cel obţinut în sezonul 2023/2024. Până acum, UE Santa Coloma a pierdut toate cele 17 partide din cupele europene, indiferent de competiţia în care a evoluat. 

În cei 38 de ani de existenţă, campioana din Andorra a jucat în cupele europene cu Mogren (Muntenegru), Paksi (Ungaria), Twente (Olanda), Zrinjski Mostar (Bosnia), Metalurg Skopje (Macedonia de Nord), Lokomotiva (Croația), Osijek (Croația) și Breidablik (Islanda).

Prima participare în cupele europene a fost consemnată în sezonul 2010-2011, în Europa League, când au pierdut contra celor de la Twente, scor 0-9 la general. 

În stagiunea precedentă, UE Santa Coloma a reuşit eventul, câştigând şi Cupa Andorrei. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Liga Campionilor




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel