Superliga Romaniei Update: FRF respinge acuzaţiile. "Afirmaţii false" / Bombă în Liga 1. "Toate echipele funcţionează ilegal, niciuna nu are licenţă"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Federația Română de Fotbal
Sursă foto: Federația Română de Fotbal

Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Adrian Mititelu cu privire la Federaţia Română de Fotbal. Patronul FC U Craiova 1948 susţine acum că FRF este în ilegalitate, iar Florin Prunea aruncă bomba. "Nicio echipă din Liga 1 nu are licenţă", spune fostul portar al naţionalei. 



Update: FRF a oferit prima reacţie. 

"Tribunalul Bucuresti a decis astăzi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informații dintr-un registru al Tribunalului Bucuresti.

Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București, și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă).

Este lipsit de orice dubiu că FRF functioneaza si a functionat deplin legal.

Orice persoana interesata poate verifica  în mod simplu veridicitatea acestor afirmatii, lecturând mentiunile din Registrul Federatiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Presedintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind “funcționarea ilegală a Federației”, “anularea mandatului Președintelui” etc., reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare", transmite Departamentul Juridic al FRF.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"TRIBUNALUL BUCUREȘTI, tocmai ce a decis ca Răzvan Burleanu nu este președinte! Au trebuit să treacă 12 ani sa se facă dreptate!

În acest moment FEDERAȚIA funcționează în afara legii!

Burleanu și COMPANIA au uzurpat Federația!", a transmis Adrian Mititelu pe Facebook. 

Florin Prunea aruncă bomba: "Nicio echipă din Liga 1 nu are licenţă"

"Problema cea mai gravă este că se aude, şi nu ştiu dacă este adevărat, că acum o lună de zile s-a făcut o Adunare Generală prin care au încercat, cu 13 cluburi, să dea o formă de legalitate Adunării Generale. Ori instanţa asta a decis (n.r. că nu e legală). E vorba doar de actul de generare. Care nu există. Practic, conform hotărârii instanţei, nu există. Licenţele sunt date de o entitate care nu a existat. Acum, în momentul de faţă, toate echipele din Liga 1 funcţionează ilegal, conform deciziei. Nu ştiu dacă este definitivă. Dar în momentul de faţă, nicio echipă din Liga 1 nu are licenţă.

În momentul de faţă, România nu mai este afiliată la FIFA şi UEFA. Orice act făcut de FRF în aceşti ani a fost ilegal", a declarat Florin Prunea la Fotbal Club. 

Până la momentul redactării acestei ştiri, nu a apărut nicio reacţie de la Federaţia Română de Fotbal în această privinţă.

Ce a transmis Tribunalul Bucureşti 

”Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție formulată de către Asociația Clubul Sportiv Tenis Club Pamira.

Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Progresul București. Admite cererea de intervenție formulată de către Asociația Fotbal Club Rapid București (AFC Rapid).

Admite cererea de intervenție formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a V – a Civilă Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția instanței.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei





DC Media Group Audience
pixel