Superliga Romaniei Bogdan Andone a primit peste 200.000 euro ca să plece de la FC Botoşani. "M-a costat ceva salvarea de la retrogradare"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani, a anunţat cât a fost nevoit să plătească pentru a se despărţi de antrenorul Bogdan Andone, demis la începutul campionatului, după ieşirea nervoasă de la meciul cu Oţelul Galaţi. 



Bogdan Andone a fost eliminat în partida dintre FC Botoşani şi Oţelul Galaţi din prima etapă, după o ieşire nervoasă la adresa arbitrului partidei. Câteva zile mai târziu, Valeriu Iftime a luat decizia de a-i rezilia contractul antrenorului care în sezonul trecut o salvase de la retrogradare pe FC Botoşani. 

"Eu nu sunt deloc atât de vulcanic şi de radical, azi sunt prieten, mâine nu mai sunt prieten... Aici s-a întâmplat, cu Bogdan. Eu chiar am insistat să rămână la noi. Ne-a salvat de la retrogradare, a avut curaj în iarnă. Dar la un moment dat ceva s-a blocat între noi şi dacă se blochează nu are rost să insistăm. De fapt, cred că nu mai era chimie între Bogdan şi echipă. S-a rupt. Şi ăsta este momentul când schimbi un antrenor. Când ceva între liderii din vestiar şi antrenor nu mai merge. Aşa a fost la noi. Eu cred că am un vestiar echilibrat acum şi o super relaţie între Liviu şi restul lotului. 

M-a surprins plecarea dânsului din curtea mea, parcă pleca de la un tâlhar. I-am dat tot ce a cerut la data respectivă. Am spus-o şi rămân la ideea că cel care l-a consiliat într-un mod avocăţesc a fost Marius Şumudică. Ei sunt rude, foarte bine. Relaţia mea cu el era foarte bună, ştiu cum ne-am înţeles în Austria. I-am spus să stea la mine 2-3-5 ani, când nu ne mai înţelegem ne despărţim amiabil. A zis că da, niciun fel de problemă. Şi despărţirea a fost aşa... L-am întrebat dacă pleacă, a zis că nu. L-am întrebat dacă rămâne, a zis că nu. Cică pleacă în nişte condiţii, şi când mi-a spus condiţiile mi-a picat tensiunea. 

Avea contract mare la noi, a vrut banii pe un an înainte, plus o primă. Aveam un buget foarte mare la venituri relativ mici. Eu când dau bani din companiile mele şi ale asociaţiilor mele, e greu. E undeva la 200.000 euro, chiar mai mult, dacă nu mă înşel. Nu voia să plece dacă nu îi dădeam toţi banii. M-a costat mult salvarea de la retrogradare. În afară de faptul că mi-am călcat pe inimă cu toate principiile mele legate de salariile fotbaliştilor. În iarnă nu venea nimeni cu 6000 euro pe lună, toţi voiau 9000-10000. Eu nu aveam salarii aşa mari, doar că din momentul ăla... Plus că am adus jucători cu experienţă utili în momentul respectiv, dar fără perspectivă de business. Neatenţia mea de anul trecut m-a costat foarte tare", a declarat Valeriu Iftime la Prosport Live. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel