Turnee WTA Blinkova spune că a făcut meciul vieţii, după ce a spulberat-o pe Simona Halep la Hong Kong

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Anna Blinkova a eliminat-o pe Simona Halep din optimile turneului WTA 125 Hong Kong, cu 6-2, 6-1, într-un meci în care nu i-a dat nicio şansă româncei. Rusoaica e convinsă că a făcut meciul vieţii împotriva fostului număr 1 mondial. 



”Am jucat cel mai bun tenis al vieții mele! Știam că joc împotriva unei mari campioane, fostă număr 1 mondial și m-am pregătit pentru a face meciul vieții.

Să fiu aici din nou m-a ajutat să joc un tenis grozav. Mă simt atât de bine să fiu aici din nou, unde am fost și anul trecut. Iubesc acest teren, acest oraș.

Aici am prieteni, așa că vreau să mulțumesc echipei mele, să le mulțumesc prietenilor mei. Am emoții mari aici, amintiri frumoase, și mă bucur pentru că am jucat cel mai bun tenis din viața mea.

La început am vrut doar să joc consistent. Eram pregătită pentru multe schimburi lungi, este cunoscută pentru faptul că nu face greșeli.

Așa că am încercat să fiu foarte consistentă, să alerg peste tot, să returnez toate mingile.

Cu cât meciul s-a derulat, am căpătat mai multă încredere în loviturile mele, am accelerat mai mult și la final eram la capacitate maximă”, a spus Blinkova, la final.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de rusoaica Ana Blinkova, cu 6-2, 6-1, joi, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, pentru care a primit un wild card.

Halep (33 ani, 1.130 WTA) s-a înclinat după numai 63 de minute de joc.

Fostul lider mondial a început promiţător şi a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi nu a mai reuşit să câştige niciun ghem în primul set (2-6). Halep a părut lipsită de mobilitate, de condiţie fizică şi a avut procentaje slabe la serviciu, cu cel puţin 20 de procente sub adversara sa la punctele cu ambele servicii.

Românca a avut trei şanse de break (consecutive), dar nu a reuşit să fructifice niciuna.

Simona Halep nu o mai întâlnise până acum pe Ana Blinkova (26 ani, 78 WTA), campioana din 2023 de la Transylania Open.

Halep rămâne cu un cec de 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA pentru evoluţia sa de a Hong Kong.

Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist feminin, 6-2, 4-6, 6-4 cu australianca Arina Rodionova (34 ani, 114 WTA), miercuri, în prima rundă a turneului WTA 125 de la Hong Kong.

Halep nu mai obţinuse o victorie în tenisul profesionist din iulie 2022, când trecea de rusoaica Anastasia Potapova cu 6-4, 3-6, 6-3, în primul tur la Cincinnati.

Halep nu mai jucase din mai, când era nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel