Superliga Romaniei „Bine ai revenit acasă, Șumi!” Clubul de fotbal Rapid își prezintă noul antrenor

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Marius Șumudică este noul antrenor al echipei Rapid București, după ce clubul a încheiat colaborarea cu tehnicianul nord-irlandez Neil Lennon.



Marius Șumudică, prezentat la echipa giuleșteană

„Bine ai revenit acasă, Șumi!

Mi s-a îndeplinit un vis! Îmi doream foarte mult să revin acasă, Giuleștiul este casa mea. Cuvintele sunt de prisos, nu am ce să spun. Nu pot exprima prin cuvinte ceea ce simt în acest moment.

Rapid este echipa pe care o iubesc. Sunt dator față de această echipă. Simt că în acest moment sunt dator să fac lucrurile așa cum trebuie și să ieșim din zona în care ne aflăm acum, să ducem Rapidul acolo unde toată lumea așteaptă. Știu că sunt așteptări.

Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri! Sper să reușesc, este plăcerea vieții mele! Fotbalul mi-a dat tot în viață, iar eu trebuie să dau tot fotbalului! Rapidul mi-a dat tot în viață! Am fost campion cu Rapid și sper să fiu campion cu Rapid și din postura de antrenor. Acesta este visul meu”, a scris clubul de fotbal Rapid, pe pagina oficială de Facebook.

 

Prima reacție a lui Șumudică, după revenirea pe banca Rapidului

„Da, am semnat. Nu vreau să spun foarte multe, pentru că nici nu e normal să mă apuc să vorbesc cine știe ce. Îmi doresc foarte mult să am succes.

Dacă am eu succes, asta înseamnă că are și Rapidul succes, iar asta îmi doresc cel mai mult. M-am întors acasă! E greu să exprim în cuvinte ceea ce simt, dar știu că vor conta doar rezultatele”, a declarat Marius Șumudică, pentru Digi Sport.

După cele șase etape ale noii stagiuni, Rapid se află pe locul 12, cu cinci puncte, înregistrând cinci remize și o înfrângere.

Șumudică, în vârstă de 53 de ani, revine pe banca Rapidului după mai bine de 13 ani, acesta conducând echipa în sezonul 2010/2011.

 

Șumudică revine ca antrenor, și nu ca spectator în Giulești

O parte dintre suporterii giuleștenilor au afișat mesaje împotriva antrenorului Marius Șumudică, în timpul derby-ului Rapid – Dinamo, scor 1-1. Fanii „alb-vișinii” au transmis mesajul „Rapidistul Șumudică a murit!”, dar tehnicianul nu s-a supărat pe aceștia, spunând că va fi prezent în peluză, la meciul cu Universitatea Cluj, programat pe 14 septembrie.

Totuși, se pare că acționarul majoritar al clubului giuleștean, Dan Șucu, nu a mai avut răbdare în ceea ce privește rezultatele modeste înregistrate de formație cu Neil Lennon la conducere, luând decizia să îl aducă pe Marius Șumudică în fruntea echipei.

„Există varianta ca în pauza competițională să activez la un club și să nu fiu aici. Dacă la meciul cu U Cluj nu am angajament le promit că merg în galeria Rapidului și o să stau exact în mijlocul lor. O să încurajez echipa și o să-l susțin pe domnul Neil Lennon să facă rezultate.

O să fiu alături de ei, fiindcă mă voi întoarce de unde am plecat. Am plecat dintre ei și o să mă întorc de unde am plecat. Niciodată nu mi-am ascuns dragostea pentru Rapid și tot timpul am avut de pierdut. Am refuzat echipe cu nume din dragoste pentru Rapid.

Fac publică această promisiune, mă voi duce în peluză și voi sta în peluză alături de ei. Îmi aduc aminte că această brigadă (n.r. Original 1923) alerga după mine prin parcare la un meci de handbal să facem o poză.

Au o poză cu mine, la momentul respectiv simțeam că sunt alături de mine și mă iubesc. Pe Giulești au venit mame cu copii, bătrâni și oameni de toate vârstele să facem poze, cred că am făcut sute de poze. Nu cred că este vocea suflării rapidiste.

A fost ceva spontan, ceva izolat, iar această brigadă și-a asumat acest lucru. Le transmit că îi iubesc în continuare, pentru că știu că sunt rapidiști. Le promit că voi sta în mijlocul lor la meciul cu U Cluj, dacă sunt în România”, spunea Marius Șumudică, înainte de a semna cu Rapid, potrivit Fanatik.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel