Jocurile Olimpice Bianca Ghelber, mulțumită de evoluția sa la Jocurile Olimpice de la Paris

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Atleta română în vârstă de 34 de ani și-a încheiat parcursul la Paris, bifând a patra apariție la Jocurile Olimpice de vară din carieră.



Atleta română Bianca Ghelber a afirmat, marți, după concursul de aruncare a ciocanului, pe care l-a încheiat pe poziția a 9-a, că nu este supărată în urma rezultatului.

Bianca Ghelber: „Important este că sunt sănătoasă”

„Nu a fost să fie, dar eu chiar nu sunt supărată. Sunt mulțumită de tot ceea ce mi s-a întâmplat până acum. Eu cred că lucrurile se întâmplă atunci când trebuie, nu când vrem noi şi când ne dorim. Sunt mulțumită cu tot ceea ce mi s-a întâmplat până acum, altceva nu am ce să zic. Singurul regret oarecum este că s-ar fi putut lua medalie cu un rezultat foarte mic, adică 74 (metri).

Dacă aveam aruncarea de la Tokyo, clar aş fi intrat la medalie, dar aşa a fost să fie aşa e în viață, mai cazi, te mai ridici. Nu a fost să fie. Eu am încercat să dau tot ce am putut, dar asta a fost să fie”, a declarat Ghelber, după finală.

Ea a precizat că nu a prins cea mai bună zi de concurs şi că nu ştie dacă va mai participa la o altă ediție a Jocurilor Olimpice.

„Nu cred că am prins ziua cea bună, nu pot fi tot timpul robot, dar mergem mai departe. Important este că sunt sănătoasă, familia mă aşteaptă. Au fost în tribună să mă susțină. Pe stadion a fost superb, parcă eşti pe altă lume. Nu ştiu nimic despre Los Angeles, nu spun niciodată niciodată. Dacă va fi să fie va fi. Poate da, poate nu, vedem ce ne rezervă viitorul”, a mai spus Bianca Ghelber.

Atleta canadiană Camryn Rogers, campioana mondială en titre, a cucerit medalia de aur în proba feminină de aruncare a ciocanului, marți seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, în timp ce românca Bianca Florentina Ghelber s-a clasat pe locul al nouălea în finala disputată pe Stade de France.

Roger, în vârstă de 25 ani, a dominat concursul, câştigând cu o aruncare de 76,97 metri. Ea a fost urmată de americanca Annette Nneka Echikunwoke, cu 75,48 m, şi de chinezoaica Jie Zhao, cu 74,27 m.

Ghelber, care a intrat în finală cu a 11-a performanță din calificări (71,42 metri), s-a clasat pe locul nouă, cu 72,36 metri. Ea a ratat prima încercare, iar la a doua a reuşit 72,24 m.

Românca născută la Roman, în vârstă de 34 ani, a participat la a patra sa ediție a Jocurilor Olimpice, după ce la Tokyo a fost a şasea în finală. La JO de la Londra (2012) a fost a 17-a, iar la JO 2008 nu a trecut de calificări.

România nu a mai câştigat o medalie olimpică la atletism din 2008, de la Beijing, când Constantina Diță cucerea aurul la maraton, scrie Agerpres.

Clasamentul finalei feminine de aruncare a ciocanului

1. Camryn Rogers (Canada), 76.97 metri

2. Annette Echikunwoke (SUA), 75.48 metri

3. Jie Zhao (China), 74.27 metri

4. Anita Włodarczyk (Polonia), 74.23 metri

5. Silja Kosonen (Finlanda), 74.04 metri

6. Krista Tervo (Finlanda), 73.83 metri

7. Hanna Skydan (Azerbaidjan), 73.66 metri

8. Rosa Rodríguez (Venezuela), 72.98 metri

9. Bianca Florentina Ghelber (România), 72.36 metri

10. Katrine Koch Jacobsen (Danemarca), 71.65 metri

11. DeAnna Price (SUA), 71.00 metri

12. Sara Fantini (Italia), 69.58 metri

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel