Grand Slam Bianca Andreescu, pe lista jucătorilor care au primit wild-card la US Open. Americanii au îndreptat greșeala celor de la Roland Garros: Dominic Thiem primește invitație

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, se va desfășura în perioada 26 august - 8 septembrie, la New York.



Bianca Andreescu, campioana din 2019, primește wild-card la US Open

Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu a primit un wild-card din partea organizatorilor pentru a participa la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open, care se va derula în perioada 26 august - 8 septembrie la New York.

Andreescu, în vârstă de 24 de ani, a cucerit trofeul la US Open în 2019. Ea a revenit anul acesta în circuit după o pauză forțată de nouă luni, din cauza unei accidentări la spate, reușind să ajungă în turul al treilea la Roland Garros, la prima competiție la care a luat parte.

O altă jucătoare căreia organizatorii US Open i-au acordat un wild-card este japoneza Naomi Osaka, dublă campioană la Flushing Meadows (2018, 2020) și care are în palmares patru titluri de Grand Slam. Nipona s-a întors în competiție în luna ianuarie, după ce a adus pe lume o fetiță, reușind să atingă cel puțin turul al treilea la patru turnee de categoria WTA 1.000 în acest sezon.

Elvețianul Stan Wawrinka (39 ani), campion la US Open în 2016, a primit la rândul său o invitație din partea organizatorilor newyorkezi și va figura pentru a 72-a oară pe tabloul principal al celor patru turnee majore, ceea ce îl plasează pe locul al cincilea în ierarhia all time.

Pe lista beneficiarilor de wild-card pentru US Open 2024 se află și austriacul Dominic Thiem, câștigătorul trofeului în 2020, care a anunțat că se va retrage din circuit după încheierea sezonului, scrie Agerpres. El nu a primit invitație de la organizatorii francezi, pentru participarea pe tabloul principal la Roland Garros, fiind de două ori finalist al competiției.

 

Ce jucători mai primesc wild-card la US Open

Alți jucători care beneficiază de invitații din partea organizatorilor sunt Christopher Eubanks, Zachary Svajda, Learner Tien și Matthew Forbes, dar și francezul Alexandre Muller și australianul Tristan Schoolkate.

Eubanks, în vârstă de 28 de ani, se află în prezent pe locul 123. Vara trecută el a ajuns pe locul 29 mondial, după ce a avansat în sferturile de finală de la Wimbledon și a câștigat primul său titlu ATP la Mallorca. El a ajuns în semifinale la competiția ATP 250 de la Newport la începutul acestei veri și a reprezentat recent Statele Unite ale Americii la JO de la Paris.

Svajda, în vârstă de 21 de ani, se află în prezent pe locul 110, la un loc de cea mai bună poziție din carieră, locul 109, obținut în luna iulie. El a atins cel mai bun rezultat al său la US Open în anul 2021, ajungând în turul al doilea, unde a pierdut în cinci seturi în fața actualului lider mondial, Jannik Sinner.

Tien, în vârstă de 18 ani, este în prezent clasat pe locul 232, cel mai bun loc din carieră. În această vară, Tien a câștigat 28 de meciuri consecutive, respectiv cinci turnee, inclusiv primul său titlu ATP Challenger Tour la evenimentul USTA Pro Circuit din Michigan. Aceasta va fi a treia apariție consecutivă a lui Tien la US Open, după ce a mai primit wild-card și în 2022, respectiv 2023.

Forbes, și el în vârstă de 18 ani, își va face debutul la un turneu de Grand Slam, după ce a câștigat titlul de simplu la Campionatele naționale USTA.

Muller, în vârstă de 27 de ani, se află în prezent pe locul 77. El și-a câștigat șansa de a primi wild-card pe baza unui acord reciproc dintre USTA și Federația Franceză de Tenis.

Schoolkate, în vârstă de 23 de ani, este în prezent pe locul 160 și a câștigat primul său titlu ATP Challenger Tour la începutul acestui an. El a primit un wild-card pe baza unui acord reciproc dintre USTA și Federația Australiană de Tenis, potrivit US Open.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel