Tenis Bianca Andreescu nu va juca la Australian Open, dar vrea să se califice la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Bianca Andreescu vrea să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris, dar spune că nu va juca la Australian Open, primul Grand Slam al anului. 



Bianca Andreescu a declarat joi că speră să reprezinte Canada la Jocurile Olimpice de la Paris, în vara anului viitor, dar a exclus participarea la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al sezonului 2024, programat în ianuarie, în timp ce îşi continuă recuperarea după o accidentare la spate, informează Reuters.

Andreescu, campioană la US Open în 2019, se confruntă cu o fractură de stres la spate şi nu a mai jucat din luna august, când a fost învinsă de jucătoarea italiană Camila Giorgi în primul ei meci de la Openul Canadei.

Jucătoarea canadiană de origine română, în vârstă de 23 de ani, a precizat că progresul în recuperarea sa a fost constant, dar lent şi că nu a pus încă mâna pe o rachetă, amânându-şi revenirea pe teren până în martie sau aprilie.

Andreescu nu va juca la Australian Open



"Din păcate, nu voi fi la Australian Open", a confirmat Andreescu în timpul summit-ului de presă organizat de Comitetul Olimpic Canadian joi la Paris.

"În acest moment, iau în calcul o revenire după Australian Open sau circuitul american, aşa că Indian Wells... poate fi. Suntem foarte aproape, dar acum încă mă confrunt cu accidentarea la spate. Este din ce în ce mai bine în fiecare zi şi fac tot ce pot pentru a ajunge acolo cât mai repede posibil, dar aceste lucruri necesită timp. Mă simt foarte încrezătoare pentru 2024", a mai spus Bianca Andreescu.

Rămâne însă de văzut dacă Andreescu va reuşi să-şi recapete forma la timp pentru a-şi câştiga locul în echipa olimpică a Canadei. Ea a ajuns în acest moment pe poziţia a 96-a în clasamentul WTA şi este de aşteptat să coboare în continuare, pe măsură ce rămâne în afara circuitului, în timp ce a putut doar să vadă cum Leylah Fernandez şi Marina Stakusic au condus Canada la câştigarea primului titlu la Billie Jean King Cup, luna trecută.

"Mi-e dor să joc şi după ce am văzut şi fetele câştigând Billie Jean King Cup... Am fost extrem de tristă că nu am putut fi acolo, pentru că este şi visul meu să câştig acest turneu. Trebuie să sap adânc anul viitor pentru a-mi obţine locul, dar întotdeauna mi-am dorit să disput acel turneu, aşa că sper că voi fi suficient de motivată pentru a câştiga cât de mult pot", a mai spus Bianca Andreescu, a cărei carieră a fost marcată de accidentări.

Bianca Andreescu şi-a lansat luna trecută în România cartea "Bibi joacă tare", scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis





pixel