Fotbal international Beşiktaş a renunţat la Mircea Lucescu şi a pus pe banca tehnică un câştigător de Campionat European

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Beşiktaş Istanbul are un nou antrenor. 



Fernando Santos, fostul selecţioner al naţionalei Portugaliei, cu care a câştigat EURO 2016, a fost numit duminică în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Beşiktaş Istanbul, a anunţat clubul turc, citat de AFP.

Santos, în vârstă de 69 de ani, vine la Beşiktaş după o scurtă experienţă de selecţioner al Poloniei, de care s-a despărţit după ce nu a reuşit să o califice direct la EURO 2024 şi va trebui să dispute baraje.

Tehnicianul lusitan îl înlocuieşte la echipa din Istanbul din Riza Calimbay, care a demisionat în urmă cu câteva săptămâni.

Pe lista conducătorilor clubului Beşiktaş s-a aflat şi românul Mircea Lucescu, fost antrenor al vulturilor negri, conform presei turce.

Fernando Santos a mai pregătit în cursul carierei sale şi selecţionata Greciei, între 2010 şi 2014, înainte de a prelua Portugalia lui Cristiano Ronaldo, pe care a condus-o între 2014 şi 2022.

Sub conducerea sa, portughezii au devenit campioni europeni în 2016, după o finală câştigată în faţa Franţei, gazda competiţiei (1-0).

Santos a antrenat, de asemenea, echipele AEK Atena, Panathinaikos Atena, FC Porto şi Benfica Lisabona, între altele.

Beşiktaş, grupare cu 16 titluri de campioană a Turciei în palmares, ocupă locul al şaselea în clasament după 18 etape, la 18 puncte de liderul Fenerbahce Istanbul, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel