Tenis de masă Bernadette Szocs, primele reacții „la rece” după încheierea experienței la JO 2024. Ce planuri are sportiva în continuare

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportiva română nu a reușit să își îndeplinească visul de a cuceri o medalie olimpică la Paris, dar rămâne optimistă cu privire la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară.



Bernadette Szocs: „Este o dezamăgire pentru mine”

„E un moment foarte trist pentru mine, pentru că nu mi s-a îndeplinit visul cel mare. Dar știți cum este, trebuie să întorc pagina și să mă gândesc la viitor. Este o dezamăgire pentru mine. Dar ca oricare alt sportiv se întâmplă să ai un turneu mai puțin bun. Însă eu sunt foarte pozitivă și optimistă și vreau să mă gândesc doar la ce e bine pentru viitor.

Bernadette Szocs a fost eliminată în optimile turneului de simplu de tenis de masă de către Sofia Polcanova, scor 4-0, fiind nemulțumită de prestația arbitrilor din acel meci. Fiind întrebată dacă a revăzut meciul și totodată dacă își menține părerea cu privire la arbitraj, aceasta a răspuns: „Bineînțeles că am revăzut meciul. Nu dau vina pe arbitri pentru că mi-au furat niște serve, este un meci ca oricare altul. A fost mai bună decât mine de data asta, trebuie să accept. Nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost, vreau să mă focusez doar la viitor și la ce am de corectat.”, a spus Szocs.

 

„Încerc să mi se îndeplinească visul cel mare la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice”

Sportiva este pregătită pentru Los Angeles 2028, spunând totuși că nu promite să cucerească o medalie olimpică, ci va trata competiția ca pe oricare concurs: „Da, cu siguranță! (n.r. - va merge la JO 2028) Nu mai promit nimic. Exact cum a zis și David Popovici, nu o să mă mai gândesc la medalii. O să tratez Jocurile Olimpice ca pe orice altă competiție. O să mă focusez doar la ce am de făcut. Sunt tare fericită și mândră de colegii mei care au reușit să cucerească medalii olimpice. Sunt tare mândră de echipa care a fost alături de noi și ne-a susținut în acest ciclu olimpic. Îmi pare rău că n-am reușit să aduc și eu medalia dorită. Încerc să mi se îndeplinească visul cel mare la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.”, a mai afirmat Szocs.

Antrenorul României la tenis de masă, Viorel Filimon, a fost foarte dezamăgit de prestația sportivelor sale, anunțând că proba pierdută în optimi a reprezentat ultima competiție pentru el, în calitate de antrenor. Despre această hotărâre, Bernadette Szocs nu a dorit să discute, spunând că se concentrează pe viitor: „Nu vreau să comentez și vreau să mă abțin de la declarații. Nu mă interesează ce a fost, mă focusez pe viitor.”, a mai declarat ea, pentru Fanatik.

CITEȘTE AICI Antrenorul României la tenis de masă își anunță retragerea, după înfrângerea echipei feminine de la Jocurile Olimpice. „Poate să vină și mama antrenorului...”

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de India cu scorul de 3-2, în optimile de finală de la Jocurile Olimpice de la Paris. Tricolorele au început cu stângul și au pierdut primele două meciuri, apoi au revenit și au restabilit egalitatea (2-2), dar s-au înclinat în meciul decisiv. Partida inaugurală, cea de dublu, a fost pierdută cu 0-3 (9-11, 10-12, 7-11) de Adina Diaconu și Elizabeta Samara în fața perechii Archana Girish Kamath/Sreeja Akula.

Surpriza neplăcută a fost înfrângerea suferită de Bernadette Szocs în duelul cu Manika Batra, scor 0-3 (5-11, 7-11, 7-11). Samara a adus primul punct al tricolorelor, după 3-2 (8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-8) cu Sreeja Akula, apoi Bernadette Szocs a învins-o pe Archana Girish Kamath cu 3-1 (11-5, 8-11, 11-7, 11-9).

În meciul decisiv, Manika Batra, cea mai bună jucătoare indiană, a învins-o pe Adina Diaconu cu 3-0 (11-5, 11-9, 11-9). Echipa României, care va încheia pe locul 9, a ocupat locul 5 la Tokyo, 7 la Beijing 2008 și 9 la Rio de Janeiro 2016.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis de masă




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel