Superliga Romaniei Becali, deranjat de Şucu după transferul lui Bîrligea la FCSB. "Nu are principii. Nici Borcea nu făcea aşa"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gigi Becali l-a criticat pe Dan Şucu, finanţatorul FC Rapid, după ce a încercat să îl deturneze pe Daniel Bîrligea din drumul spre FCSB. Gigi Becali spune acum că Dan Şucu nu are principii, pentru că a încercat să fure un jucător pentru care deja se semnase un contract. 



FCSB l-a transferat pe Daniel Bîrligea de la CFR Cluj, pentru o sumă de aproximativ 2 milioane de euro, plus 15% procent dintr-un transfer viitor. Dan Şucu, finanţatorul FC Rapid, a încercat să îl deturneze pe Bîrligea şi a egalat oferta FCSB-ului, decizia rămânând la jucător. Bîrligea a ales, într-un final, să joace pentru campioană şi a semnat un contract pe 5 ani. El va fi remunerat cu 25.000 euro pe lună. 

"Eu chiar mă gândeam. Când eram tânăr, ce îmi făceau ăştia mie, câţi bani îmi luau. Eram ambiţios, eram mândru. Acum am făcut-o din necesitate, nu din mândrie. Nu pentru că sunt Becali şi să le arăt altora. Ci pentru că un jucător ca Bîrligea rar întâlneşti în România. Şi ca să faci performanţă, când apare câte unul, dai 2-3 milioane. Oricum, Varga a făcut cea mai mare afacere. A luat 2 milioane pe un jucător pe care în iarnă îl pierdea liber de contract. 

Da, m-a dezamăgit Dan Şucu. Aveam mare încredere în el, ca om. Îmi plăcea foarte mult de el. Doar că mi-a zis şi MM că am îmbătrânit şi că am început să cred că oamenii sunt buni. Pentru că atunci când Şucu l-a vrut pe Malcolm (n.r Edjouma), i-am zis prieteneşte că nu pot să i-l dau lui. Că facem concurenţă, nu suntem fraţi la fotbal. Şi atunci mi-a zis că el nu e aşa. M-a impresionat, m-am gândit că e mult mai bun ca mine. Şi poate să fie mai bun, dar principii sănătoase nu are. Pentru că eu înţeleg orice, şi eu am fost adeptul concurenţei în viaţă. Dar din moment ce s-a semnat un contract, nu te mai bagi. 

Când a fost cu Rareş Pop, ei nici nu semnaseră cu el, dar mi-a fost ruşine de Şucu. Ce să fac eu, să mă bag când el negocia? Eu l-am respectat. Când i-am zis că am făcut contractul deja, el mi-a zis că Bîrligea nu e parte din contract încă. Nu e frumos asta. Nu e lipsă de respect, respectul îl are, dar nu are principii. El nu îşi dă seama, probabil, de greşeala pe care a făcut-o. Nu şi-a dat seama că nu se face aşa ceva. Eu zic în continuare că îl apreciez. Dar poate învaţă. Nu poţi să faci aşa ceva. El vede lucrurile altfel, dar le vede strâmb.

Oricum, nu va fi niciun război. Rămân la părerea că Şucu e om bun, de calitate, doar că are unele principii nocive. Nu poţi să calci pe cadavre. El nu a încălcat legea, dar e o chestiune morală. Nici Borcea nu făcea aşa ceva, mai ales cu omul pe care îl cunoştea. Aşa cum îl vedeţi voi, cu nebunia lui, dacă cineva semna un contract, nu se băga Borcea. Ce să faci, să suni pe jucător? Şi să vă mai zic ceva, el are o mentalitate din asta, să îi dea lui jucătorul că e băiat frumos. Eu am dat 2 milioane pe Bîrligea, toţi banii odată, iar Şucu voia să dea 1,8 milioane, cu banii în rate", a declarat Gigi Becali la Fanatik. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel