Fotbal Azerii, criticaţi în Franţa şi Italia după ce Adrian Mutu a fost demis de la Neftchi Baku

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Conducerea clubului Neftchi Baku şi-a atras criticile presei din Franţa şi Spania, după ce Adrian Mutu a fost demis de la cârma echipei. 



Francezii de la Foot Mercato spun că demiterea lui Adrian Mutu de la Neftchi este mai dură decât cea a lui Thomas Tuchel de la PSG. 

"Credem că e mai rău decât ce a trăit Tuchel când a fost demis de PSG pe 24 decembrie. Fost jucător la Parma, Chelsea, Fiorentina și Ajaccio, Mutu și-a încheiat cariera în 2016 și acum e antrenor.

Pe locul trei în campionat, fosta lui echipă era la 13 puncte în spatele liderului Qarabag. Asta i-a fost fatal, iar clubul a anunțat despărțirea printr-un comunicat de presă.

Pe lângă faptul că asta s-a întâmplat în Ajunul Crăciunului, Mutu abia ce și-a pierdut mama în urmă cu doar câteva zile și anunțul a fost făcut chiar în ziua înmormântării.

N-a fost tocmai o dovadă de eleganță din partea echipei din Azerbaidjan. Trecerea în anul 2024 îi va face lui Mutu mult bine, având în vedere cum s-a încheiat anul curent pentru el", a scris sursa citată. 

Şi Gazetta Dello Sport a scris despre demiterea lui Mutu 

"Demis în Ajunul Crăciunului, când era în România pentru înmormântarea mamei sale. Asta i s-a întâmplat lui Adrian Mutu, fostul atacant de la Fiorentina, Inter, Juventus, Parma, Cesena și Verona, care este și cel mai bun marcator român din istoria Serie A, cu 103 goluri.

Mutu a condus-o pe Neftchi Baku, una dintre marile echipe din Azerbaidjan, iar recent s-a întors în România pentru a-și lua adio de la mama sa, care a decedat. După victoria cu 2-0 contra lui Kapaz, vestea demiterii l-a prins în România", notează italienii. 

Directorul sportiv al lui Neftchi spune că a discutat cu Adrian Mutu încă dinainte de a veni în România pentru a-şi înmormânta mama. 

"A fost o decizie luată de comun acord. Mama lui Mutu a decedat. Am discutat cu el înainte să plece. Am ajuns la aceeași părere, că ar fi mai bine să vină un antrenor nou", a precizat Farrukh Mahmudov, conform presei azere. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel