Fotbal Australianca Gorry, generalul de mijloc, aptă pentru Jocurile Olimpice

Data publicării:
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik

Mijlocașa Katrina Gorry s-a declarat aptă pentru Jocurile de la Paris, după ce s-a recuperat de la o accidentare dificilă la gleznă.



Disponibilitatea lui Gorry este un impuls pentru semifinaliștii Cupei Mondiale, care își propun să câștige prima medalie olimpică, dar intră în Jocuri cu o ușoară lipsă de leadership în absența căpitanului și atacantului obișnuit, Sam Kerr, accidentat.

Gorry, în vârstă de 31 de ani, cu 107 selecții la activ, a suferit o operație la gleznă în aprilie și a lipsit de la recentele meciuri amicale împotriva Chinei, dar va încerca să-și îmbunătățească șansele de selecție într-un alt meci de pregătire împotriva campioanelor olimpice Canada, în Marbella, Spania, sâmbătă.

"Știam că pot avea încredere în corpul meu să mă aducă înapoi aici" a spus Gorry reporterilor.

"Mă simt bine, glezna se simte foarte bine, așa că sunt fericită să fiu înapoi în cantonament.", a mai adăugat ea.

Gorry a făcut parte din echipa Australiei care a ajuns în sferturile de finală la Jocurile de la Rio din 2016, dar a lipsit de la parcursul lor până în semifinale la Tokyo, acum trei ani, fiind însărcinată cu primul ei copil, Harper.

Gorry va jongla cu îndatoririle familiale la a doua ei participare la Jocuri, împreună cu partenera ei Clara Markstedt, o fotbalistă suedeză, care a născut recent primul lor copil împreună.

"Echipa națională a fost foarte susținătoare în toate privințele, așa că atât Clara cât și copiii sunt aici. Mama ne va aștepta în Franța doar pentru a ajuta puțin mai mult", a spus Gorry.

Australia se va confrunta cu medaliații de aur de la Rio, Germania - de patru ori campioni olimpici, Statele Unite și Zambia, în Grupa B a Jocurilor.

Autorul articolului: Tudor Polojan | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel