Jocurile Olimpice "Aurul unui copil minune". Presa franceză, plecăciune în faţa lui David Popovici

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

David Popovici a cucerit medalia de aur la înot, în proba de 200 m liber, la JO2024, de la Paris. Presa franceză îl elogiază pe înotătorul român. 



"Popovici, aurul unui copil minune.

Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 19 ani, a cucerit prima medalie olimpică din tânăra sa carieră la 200 m liber. Și a fost aur, el dominându-i pe britanicul Matthew Richards și pe americanul Luke Hobson.

Mai puțin senin decât de obicei, cel care știe să-și chinuie adversarii cu starturi ultrarapide care spun multe despre formidabilul sprinter care este (fost recordman mondial la 100 m liber), a trebuit să reziste pentru a reveni și a câștiga cu doar două sutimi de secundă.

După câteva luni de îndoieli în urma începutului său excepțional de carieră, el a revenit la cel mai înalt nivel. A sărbătorit cu zâmbetul pe buze, dar stoic ca întotdeauna”, au scris cei de la L'Equipe

Matt Richards, argint agonizant, scrie presa engleză 

David Popovici l-a învins pe Matt Richards la 2 sutimi de secundă, iar presa engleză a punctat acest lucru. 

”Așadar, aur la 200 de metri liber pentru românul David Popovici, o medalie de argint agonizantă pentru Matt Richards și bronz pentru americanul Luke Hobson, care l-a învins pe Duncan Scott cu 0,08 secunde”, a scris The Guardian. 

David Popovici, victorie uriaşă la JO2024

Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei.

Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

”Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes.

În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit.

Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes”, a spus, cu vocea gâtuită de emoție, Popovici la final, pentru TVR Sport.

"A trecut prea mult timp de când România nu a mai aplaudat o medalie la înot", a spus comentatorul TVR Emil Hossu Longin înainte de finala probei de 200 m liber de la JO2024. În 2004, la Atena, Răzvan Florea cucerea bronzul olimpic la 200 m spate. De atunci, niciun înotător român nu a mai cucerit vreo medalie la Jocurile Olimpice. De altfel, medalia lui Răzvan Florea a fost şi prima din istoria înotului masculin românesc. 

Tot în 2004, Camelia Potec a luat aur la Atena, la 200 m liber. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel