Jocurile Olimpice Atletul Alexandru Novac a ratat calificarea în finală la suliţă. "Am muncit degeaba"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Alexandru Novac nu va evolua în finala probei de aruncare a suliţei la JO2024, după ce s-a clasat pe locul 17 în grupele preliminare. 



Cea mai bună aruncare a lui Novac, care a evoluat în Grupa A, a măsurat 81,08 metri, în condiţiile în care ultimul atlet care a prins finala de 12 a avut 82,91 m.

Novac (27 ani) s-a clasat pe locul 12 în finala de la JO de la Tokyo (79,29 m).

Cea mai bună aruncare din calificări a avut-o indianul Neeraj Chopra, 89,34 metri, mai bună cu aproape doi metri decât cea cu care cucerea aurul olimpic în urmă cu trei ani la Tokyo (87,58 m).

Finala masculină la aruncarea suliţei va avea loc pe 8 august (21:25), pe Stade de France, scrie Agerpres.

"Am muncit degeaba" 

"A fost un concurs foarte greu şi dezamăgitor pot spune. Am muncit degeaba, asta este. Nu am reuşit să fac ceva la concursul de obiectiv. Eu mi-am dorit să fac o performanţă foarte bună, în ciuda faptului că prima aruncare a fost depăşită cu 5-10 cm. Şi aia mă ducea direct în finală. Asta este. Totul este super, nu am ce să reproşez din punct de vedere al organizării. Am să îmi reproşez mie pentru că nu am făcut un concurs bun", a afirmat Novac.

Alina Rotaru - Kottman, calificată în finală la săritura în lungime 

Atleta română Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat, marţi, în finala concursului de săritură în lungime din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu a noua perfomanţă din calificări.

Rotaru, medaliată cu bronz la Mondialele din 2023 de la Budapesta (6,88 m), a avut cea mai bună săritură a sa de 6,63 m, a noua performanţă din serii.

Americanca Tara Davis-Woodhall, vicecampioană mondială, a avut cea mai bună săritură în concursul de calificare, cu 6,90 m, urmată de italianca Larissa Iapichino (6,87 m), clasată pe locul cinci la Mondialele din 2023, şi de germanca Malaika Mihambo (6,86 m), campioana olimpică en titre.

La Tokyo şi Rio de Janeiro, Rotaru nu a reuşit calificarea în finala olimpică.

Finala feminină de la lungime are loc pe 8 august (ora 21:00).

Sferturi la Kaiac-canoe 

 Sportivii români Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă s-au calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-au clasat pe cinci în prima serie.

Cei doi canoişti români au fost cronometraţi cu timpul de 1 min 40 sec 84/100, al şaptelea din cele 13 echipaje care s-au aliniat la start în ambele serii.

Primele două echipaje din fiecare serie s-au calificat direct în semifinale, iar restul în sferturile de finală, care vor avea loc tot marţi, de la ora 14:50.

Semifinalele (12:20) şi finala (14:20) vor avea loc pe 8 august.

România nu a mai câştigat o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi bronz la 500 metri.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel