Jocurile Olimpice Atleta Rebecca Cheptegei, incendiată în propria casă, rămâne în stare critică la spital

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Ultimele detalii din cadrul spitalului în care este internată maratonista Rebecca Cheptegei, participantă la Jocurile Olimpice de la Paris, nu sunt deloc îmbucurătoare.



Rebecca Cheptegei, în stare critică

Maratonista ugandeză Rebecca Cheptegei rămâne în stare critică într-un spital din vestul Kenyei, având arsuri pe o suprafață de 80% din corp, la trei zile după ce a fost stropită cu benzină și incendiată de un bărbat prezentat de poliție ca fiind iubitul ei.

Spitalul din orașul Eldoret unde este internată sportiva în vârstă de 33 de ani, care a participat la Jocurile Olimpice de la Paris (locul 44), nu a furnizat un raport miercuri. Cu toate acestea, un membru al personalului spitalului a declarat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, că starea ei s-a înrăutățit.

„Cheptegei are o infecție bacteriană cu septicemie din cauza rănilor grave la stomac și în partea inferioară a corpului”, a spus el.

Numărul 2 din Ministerul Sportului, Peter Tum, a indicat că este în contact cu omologii săi din Uganda și are grijă ca „ea să primească cea mai bună îngrijire medicală disponibilă”.

„Se fac eforturi pentru ca sportiva internată la Eldoret să fie transportată cu avionul la Nairobi pentru tratament de specialitate”, a spus el în cadrul conferinței de presă de prezentare a maratonului de la Nairobi, fără a oferi însă un calendar pentru un posibil transfer, în funcție de stare de sănătate a lui Cheptegei.

Drama a avut loc duminică.

Potrivit unui raport al poliției, suspectul identificat ca fiind Dickson Ndiema Marangach a intrat pe proprietatea Rebeccăi Cheptegei în jurul orei locale 14:00, în timp ce aceasta se afla împreună cu copiii săi la biserică.

Maratonista a locuit cu sora și cei doi copii ai săi în această casă pe care și-a construit-o în Endebess, localitate în care se antrena, situată la 25 de kilometri de granița cu Uganda, a detaliat, marți, tatăl său, Joseph Cheptegei, prezent la Eldoret.

La întoarcerea lor de la biserică, bărbatul a stropit-o cu benzină și i-a dat foc în fața copiilor săi, două fete de 9 și 11 ani, potrivit cotidianului The Standard.

„Când a chemat-o pe sora ei pentru ajutor, el a amenințat-o cu o macetă, iar ea a fugit”, a povestit Joseph Cheptegei, adăugând că „nu a văzut niciodată o asemenea cruzime”.

„M-a lovit cu piciorul când încercam să alerg în ajutorul mamei. Am strigat imediat după ajutor, asta a făcut să vină un vecin, care a încercat să stingă flăcările cu apă, dar nu a fost posibil”, a spus una din fiicele sale, citată de cotidianul The Standard.

Relația exactă dintre sportivă și suspect, care a suferit și el arsuri și este internat în același spital, nu este clară.

Raportul poliției i-a prezenta drept „un cuplu care se certa mereu”. Totuși, potrivit tatălui Rebeccăi, fiica lui „s-a împrietenit cu acest bărbat, dar au avut neînțelegeri și el a plecat pentru a locui cu soția sa”.

În ultimii ani, mai multe drame au îndoliat lumea atletismului din Kenya.

În aprilie 2022, cadavrul unui sportive din Bahrain de origine kenyană, Damaris Mutua, a fost găsit în Iten, un faimos loc de antrenament pentru alergători pe distanțe lungi pe platourile din Valea Riftului. Iubitul ei este suspectat că a ucis-o.

În octombrie 2021, promițătoarea atletă în vârstă de 25 de ani Agnes Tirop, dublă medaliată mondială cu bronz la 10.000 m (2017, 2019) și locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la 5.000 m, a fost găsită înjunghiată în locuința sa din Iten. Soțul ei, Emmanuel Ibrahim Rotich, este urmărit penal pentru crimă. El neagă acuzațiile. Procesul lui este în desfășurare, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel