Jocurile Olimpice Atleta care a fost incendiată de iubitul său, arsuri pe 75% din corp

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Sportiva din Uganda care a participat la Jocurile Olimpice de la Paris a fost incendiată chiar de către iubitul său.



Atleta Rebecca Cheptegei, incendiată în propria casă

Atleta ugandeză Rebecca Cheptegei se află în stare critică într-un spital din Kenya, după ce ar fi fost stropită cu benzină și incendiată de iubitul său.

Maratonista în vârstă de 33 de ani, care a concurat recent la Jocurile Olimpice de la Paris, a suferit arsuri pe o suprafață de 75% din corp, potrivit presei internaționale. Ea ar fi fost atacată în casa ei din vestul Keniei, unde se antrena.

Există îngrijorări cu privire la creșterea cazurilor de violență împotriva sportivelor în Kenya, unele dintre acestea finalizându-se cu decesul victimelor.

Se pare că Cheptegei a fost salvată de vecini după incidentul care s-a petrecut duminică, în casa sa din orășelul Endebess. Presupusul atacator a suferit și el arsuri grave, a declarat șeful poliției locale, Jeremiah ole Kosiom. Cei doi sunt tratați la Spitalul din Eldoret, principalul oraș din regiune.

„Cuplul a fost auzit certându-se în afara casei lor. În timpul altercației, iubitul a fost văzut turnând un lichid asupra femeii înainte de a o incendia”, a spus Kosiom.

Rebecca Cheptegei, originară dintr-o regiune ugandeză de peste graniță cu Kenya, ar fi cumpărat o bucată de teren în județul Trans Nzoia și și-a construit o casă, care să fie în apropierea numeroaselor centre de antrenament din Kenya.

Partenerul ei din Kenya și presupusul agresor, Dickson Ndiema Marangach, ar fi intrat în casa lui Cheptegie în timp ce aceasta se afla la biserică.

Un raport depus de un administrator local informează că cei doi s-au certat pentru respectiva proprietate, în timp ce polițiștii au declarat că este o anchetă în curs.

Cheptegei a terminat pe locul 44 maratonul de la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a câștigat, de asemenea, aurul la Campionatele Mondiale de alergare montană și trail din Chiang Mai, Thailanda, în 2022.

În aprilie 2022, o altă alergătoare, Damaris Mutua, a fost găsită decedată într-o casă, cu o pernă pe față, în orașul Iten din Valea Riftului. Incidentul venea la câteva luni distanță de incidentul în care alergătoarea Agnes Tirop a fost găsită înjunghiată în același oraș.

În decembrie anul trecut, un alt atlet ugandez, Benjamin Kiplagat, a fost și el înjunghiat mortal în Eldoret.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel