UEFA Conference League Astana se desparte de un fotbalist chiar înainte de returul cu Corvinul. Scandal între jucător şi club

Data publicării:
Captură Youtube
Captură Youtube

Cu doar două zile înaintea returului din turul III preliminar al Conference League, Astana a decis să rezilieze contractul unui jucător. Clubul este nemulţumit de randamentul dat de acesta, însă fotbalistul spune că nu a fost tratat corect. 



Extrema Fabien Ourega, în vârstă de 31 de ani, a jucat în 8 partide în campionat în acest sezon pentru Astana şi a oferit o pasă de gol. Contribuţia sa este considerată insuficientă de către cei de la Astana, care au decis să îi rezilieze contractul. Fotbalistul spune însă că cei de la Astana vor să îl înşele la bani. 

"Nu sunt un tip care să vorbească sau să mă exprim în acest mod, dar nu m-ați mai văzut de mult pe teren pentru că sunt nevoit să plec și respect pe deplin decizia clubului. Nu simt invidie sau furie pentru că, în ciuda a tot ceea ce mi se întâmplă, continui să susțin echipa.

Clubul greșește cu mine. De câteva zile, la rezilierea contractului, încearcă să mă înșele, suma nefiind corectă și nu există o dată de plată. Am ajuns la o înțelegere, nu vreau să vorbesc despre toate celelalte probleme pe care le are Astana, pentru că nu mă preocupă”, a fost mesajul transmis de către mijlocașul de bandă în mediul online.

Astana a reacţionat rapid 

"Clubul de Fotbal Astana, după declarațiile publice de pe rețelele de socializare ale jucătorului clubului Fabien Ourega, a considerat că este necesar să-și exprime poziția cu privire la rezilierea contractului cu fotbalistul.

Am decis să nu ne mai bazăm pe participarea jucătorului și să începem negocierile pentru rezilierea contractului.

Respectând contribuția pe care Fabien a adus-o la rezultatele clubului din sezonul trecut, clubul de fotbal Astana a făcut concesii cu privire la termenii de reziliere a contractului cu jucătorul, astfel încât acesta să-și găsească o nouă echipă în fereastra de transferuri a verii, fiind de acord cu suma, a compensației oferite până în decembrie 2024, precum și indicarea termenelor de plată.

Cu toate acestea, fotbalistul a început să propună condiții financiare suplimentare care nu erau acceptabile pentru club. Considerăm că declarațiile publice ale fotbalistului nu pot fi privite decât ca fiind o încercare de a specula opiniile fanilor pentru a face presiune”, se arată în comunicatul clubului.

Fotbaliştii Corvinului au ajuns la Almaty 

Returul dintre Astana şi Corvinul se dispută la Almaty, oraş aflat la 1000 km de Astana, pentru că stadionul celor de la Astana este ocupat în această săptămână de un alt eveniment. Meciul dintre Astana şi Corvinul se dispută miercuri, 14 august, de la ora 17:00. Cei de la Astana s-au impus în meciul tur cu 2-1, după ce hunedorenii au condus cu 1-0. 

"E prima oară când efectiv nu am explicații. Astana e o echipă matură, a așteptat, a avut răbdare, noi nu am reușit să o blocăm și am luat primul gol, apoi și pe al doilea. Parcă am fost incapabili să reacționăm. A doua repriză nu am arătat bine deloc. Dar mergem în Kazahstan să câștigăm și să ne calificăm.

În lotul lor sunt 12 internaționali, dar nu pot să zic că m-au surprins. Într-adevăr, ei au fost mai pragmatici. Chiar nu pare imposibil să întoarcem această întâlnire. Astana are jucători de calitate, nu vreau să par impertinent, dar se poate întoarce rezultatul acolo. Eu chiar cred în calificare”, a spus Florin Maxim după meci.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Conference League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel