Grand Slam Ashleigh Barty revine la Wimbledon, după trei ani de la câștigarea titlului

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fosta lideră mondială a șocat întreaga lume când și-a anunțat retragerea din tenis, la doar 25 de ani.



Barty se întoarce pe iarba londoneză

Australianca Ashleigh Barty, fostul lider al clasamentului WTA, va reveni luna viitoare la Wimbledon, pentru prima oară de la câștigarea trofeului la acest turneu de Mare Șlem, urmând să ia parte la competiția rezervată fostelor glorii ale tenisului.

În vârstă de 28 de ani, Barty a fost campioană la Wimbledon în proba de simplu feminin în 2021, înainte de a-și anunța retragerea din activitatea sportivă, spre surpriza generală, după ce a câștigat trofeul la Australian Open 2022.

Responsabilii competiției pe iarbă de la All England Club au anunțat miercuri că jucătoarea de la antipozi a acceptat invitația de a lua parte la proba de dublu rezervată fostelor glorii, care se va desfășura în paralel cu meciurile oficiale ale turneului de la Wimbledon, ce va debuta la 1 iulie.

Ashleigh Barty, căsătorită cu jucătorul profesionist de gol Garry Kissick, a adus pe lume un băiețel, Hayden, în iulie 2023.

Ea va lucra, totodată, ca analist și comentator pentru BBC Sport pe durata competiției londoneze de Grand Slam, alături de compatriotul său Nick Kyrgios.

Daneza Caroline Wozniacki, care a ocupat la rândul ei fotoliul de lider al clasamentului mondial, retrasă din activitate în 2020, a disputat finala de dublu de la Wimbledon în turneul fostelor glorii, la ediția din 2023, înainte de a revenit în circuitul WTA, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel