Superliga Romaniei Arcadie Zaporojanu, primele informaţii despre transferul lui Horaţiu Moldovan la Atletico Madrid

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Atletico Madrid urmează să plătească 800.000 euro, clauza de reziliere, pentru Horaţiu Moldovan, portarul lui Rapid Bucureşti. Arcadie Zaporojanu, agentul jucătorului, a oferit mai multe informaţii despre acest transfer. 



"A fost o discuţie, s-au pus la punct detaliile contractului cu Atletico Madrid. Va ajunge şi notificarea la Rapid. După ziua de astăzi sau luni se va pleca la Madrid, pentru vizită medicală, după ce cei de la Rapid vor lua act de notificarea venită de la Atletico Madrid. 

Sunt două variante, 4 ani şi jumătate, sau cinci ani şi jumătate. Salariul va creşte în fiecare an. Sunt puse la punct cifrele, condiţiile, etc.

Au fost două discuţii de intenţie cu câteva zile în urmă, dar nu părea verosimilă varianta aceasta nici pentru noi. Atletico stă într-un portar, Oblak, care joacă toate meciurile. Croatul Grbic nu a prins niciun minut în sezonul ăsta. O echipă de talia asta, care joacă în trei competiţii, chiar avea nevoie de portar.

Am fost întrebaţi ce se va întâmpla cu Horaţiu la naţională. El va merge acolo să se lupte pentru un post de titular. Din punctul meu devedere, se procedează corect că va juca diseară, cu FC U. El va trebui să facă un meci bun, să iasă învingător din Giuleşti, şi să îşi ia rămas bun de la suporteri.

Dacă era Celtic sau altă echipă, era şi varianta să rămână împrumut. Dar cu Atletico nu s-a discutat asta, pentru că ei erau în căutări. Chiar dacă e o soluţie de ultim moment pentru ei, el a fost pe lista lor de achiziţii în iarna asta. E şi o situaţie destul de favorabilă, sunt doar 2 portari acolo", a declarat Zaporojanu la Liga Digisport. 

"Deocamdată, Grbic rămâne al treilea portar, dar i s-a propus să fie lăsat liber de contract", a mai spus impresarul lui Horaţiu Moldovan. 

"Îmi pare rău că Rapid i-a pus această sumă, de 800.000 euro"

"Probabil că Rapidul are două-trei variante de portar din arealul românesc. Nu cred că e cazul să mă implic. Mie îmi pare rău pe undeva pentru Rapid că i-au pus această sumă de 800.000 euro, pentru că Atletico Madrid putea să plătească mai mult. Au plătit 3,5 milioane de euro pe Grbic. Eu aş fi discutat la 2,5 milioane de euro pentru el, suma de pe Transfermarket. Vine totuşi din campionatul României, de unde nu prea s-au vândut fotbalişti pe sume mari", a mai spus Arcadie Zaporojanu. 

Marian Iancu l-ar fi ţinut pe Moldovan pe banca de rezerve 

”Pun plecarea lui Moldovan pe același palier cu a lui Dugandzic. În acest sezon, Horațiu Moldovan înseamnă pentru Rapid cam 18 puncte. Prin intervențiile lui atunci când echipa era depășită.

Dugandzic, pe de altă parte, a dat goluri care au însemnat puncte importante. Conducerea Rapidului persistă în greșeli.

Poți avea clauză, dar noi nu semnăm, nu mă obligă cineva să semnez transferul. Mă poți da în judecată și dacă mă obligi îmi aduc alt portar și te țin rezervă și tu pierzi. Așa se face.

Niciodată nu ar fi plecat Moldovan de la echipă în situația dată, cum nici Dugandzic nu ar fi plecat cu mine patron. Nu eram prieten cu jucătorii, îi plăteam, nu-i aplaudam. Prin bani îi aplaud. Mă interesează clubul, rezultatele și obiectivul.

Pleci la vară, acum avem obiectiv. Nu mă ating de banii plătiți pentru clauză. În aceeași situație l-am vândut pe Pantilimon cu 3 milioane, aproape 4 milioane de lire sterline, la City. Nu exista clauză la Timișoara.

Jucătorul pleca atunci când spuneam, după ce atingeam interesul clubului. Imediat după calificarea la Euro, de acolo de pe stadion, din tribună, puneam conducerea la treabă să găsească opțiune de portar pe care să-l cumpărăm. Cum să stai să aștepți?”, a spus Marian Iancu, la ”Templul Sportului”. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel