UEFA Euro 2024 Arbitrul Anthony Taylor a primit nota 1 pentru prestaţia de la Spania - Germania

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Englezul Anthony Taylor, arbitrul partidei Spania - Germania de la EURO 2024, a primit nota 1 pentru prestaţia sa din acest meci. 



Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2024, după ce a învins Germania cu 2-1, cu un gol marcat în minutul 119. Dani Olmo a deschis scorul în startul reprizei secunde pentru spanioli, dar Florian Wirtz a împins meciul în prelungiri cu un gol înscris în minutul 89. Mikel Merino a marcat golul victoriei spaniolilor în minutul 119. 

În minutul 106, la scorul de 1-1, Anthony Taylor nu a acordat penalty pentru Germania la un henţ în careu făcut de Marc Cucurella. În plus, englezul nu i-a acordat nici măcar cartonaş galben lui Toni Kroos pentru cele două faulturi dure făcute în primele cinci minute ale partidei. În urma uneia dintre aceste intrări dure, Pedri nu a mai putut continua şi a fost înlocuit cu Dani Olmo. 

Anthony Taylor a fost notat cu 1 pentru prestaţia sa din această partidă. 

"Această fază arată întreaga controversă a regulii. De fapt, sunt mai degrabă în favoarea henţului, dar nu este o fază în care îl elimini pe jucător pentru că nu ai alte imagini", a declarat fostul mare arbitru german Patrick Ittrich.

"Arbitraj apocaliptic din partea englezului" 

"Un arbitraj terifiant al lui Anthony Taylor în meciul Spania – Germania, unde a fost complet depășit. Încă din primele minute, arbitrul englez a fost la un nivel teribil, i-a iertat două cartonașe galbene lui Kroos în doar două minute. După una dintre intervențiile germanului, Pedri a ieșit accidentat. Apoi, Taylor și-a schimbat complet reperele și a pedepsit orice jucător care a comis o abatere de la regulile jocului. În plus, el a ignorat două hențuri în a doua repriză de prelungiri.

Arbitrul britanic a arătat 15 cartonașe galbene nu mai mult, nu mai puțin. A pierdut jocul din mână încă din primele minute. Deși a acordat corect unele dintre cartonașe și l-a eliminat corect și pe Carvajal, el a greșit la multe altele, începând cu cartonașele galbene pe care trebuia să i le dea lui Kroos. Ar fi trebuit să elimine pe german de trei ori.

Pe lângă faptul că Germania ar fi trebuit să termine meciul în zece sau chiar nouă jucători, cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în a doua repriză a prelungirilor, când Anthony Taylor nu a observat două hențuri la aceeași fază, unul al lui Fullkrug, celălalt al lui Cucurella, care ar fi dus la un penalty. Totuși, pentru că încălcarea regulamentului de către german s-a petrecut mai devreme, penalty-ul nu putea fi acordat. Un arbitraj apocaliptic din partea englezului”, au scris spaniolii de la archivovar.es

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel