Jocurile Olimpice Apelul la TAS pentru exerciţiul Sabrinei Voinea, rezolvat în 24 de ore: Nu am mai avut un astfel de caz pe gimnastică

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Cristian Jura, judecător la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, a explicat procedura care trebuie urmată în cazul apelului făcut de Federaţia Română de Gimnastică şi de Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Voinea, cu privire la nota gimnastei la sol, la Jocurile Olimpice. 



Camelia Voinea, mama şi antrenoarea gimnastei Sabrina Voinea, anunţă că va face apel la TAS după finala de la sol, dar şi că va depune o plângere la Protecţia Copilului. 

"Bineînţeles, vrem să mergem şi la TAS, şi la Protecţia copilului, la tot ce înseamnă dreptate, pentru că este un copil care a fost nedreptăţit. O să ajung şi la psiholog, pentru că nu mi se pare normal să dai într-un copil de 17 ani care doreşte să aducă României şi gimnasticii româneşti rezultate şi să muncească pentru România şi să nu fie răsplătită ca atare. Eu am peste 100 de imagini în telefon, prin care vom demonstra că nu avea de ce să îşi ia penalizarea asta de 0,1. Şi aceeaşi anchetă au făcut-o şi americanii. Mihai Covaliu şi Nadia Comăneci sunt alături de noi şi le mulţumesc pentru ajutor, pentru că sunt alături de sportul românesc, sunt nişte oameni demni. Aseară am crezut că nu avem şanse să recuperăm medalia, dar dimineaţă am început să sper, pentru că s-a făcut expertiză la NBC şi peste tot. Probabil că şi COSR va face plângere către TAS, nu stăm, ne dorim ca această medalie să revină României, pentru că acolo este locul ei, la gâtul Sabrinei. Cu acea zecime este clar că acea medalie ar fi revenit Sabrinei", a declarat Camelia Voinea.

Cristian Jura anunţă că TAS va judeca accelerat cazul 

"În mod normal, la Paris există o divizie ad-hoc, aşa se numeşte, constituită în special pentru Jocurile Olimpice, care funţionează doar pe perioada Jocurilor Olimpice. Treaba asta se întâmplă de câteva ediţii. 

La fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice există această divizie ad-hoc. Divizia judecă aceste cazuri cu foarte multă celeritate. Documentele se depun într-un termen care nu trebuie să depăşească 24 de ore de la momentul în care considerăm că s-a întâmplat o nedreptate. 

De asemenea, TAS tot în 24 de ore ar trebui să dea un răspuns. Se judecă într-o procedură accelarată. Dacă este un caz foarte complicat şi se iese din această procedură, se merge pe calea normală la TAS şi sunt termenele normale de la TAS.

Ceea ce vreau să vă spun e că până în momentul de faţă şi, din câte ştiu eu, pe gimnastică nu a mai fost un astfel de caz. Rămâne ca cei de la TAS, colegii mei, să se pronunţe şi să vedem care o să fie rezultatul", a spus Cristian Jura pentru Prima Sport.

Nadia Comăneci a făcut presiuni pentru reanalizarea exerciţiului 

"La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că toată lumea nu știa ce se întâmpla cu deducția de o zecime. Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor.

M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție. Am întrebat șefa arbitrelor și a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul. Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult.”, a spus Nadia Comăneci, pentru euronews.ro.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel