Gimnastică Anunțul șocant al mamei Sabrinei Voinea, după scandalul privind nota obținută la sol: „Atât am putut suporta!”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Camelia Voinea, mama și totodată antrenoarea gimnastei Sabrina Maneca Voinea, a împărtășit o decizie neașteptată, după controversele privind ultima notă obținută de către sportiva în vârstă de 17 ani, la Jocurile Olimpice de la Paris.



Sabrina Maneca Voinea renunță la gimnastică, spune mama sa

Gimnastele Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea au luat startul în finala probei la sol, luni, clasându-se pe locul 4, respectiv pe locul 5.

Dacă pentru câteva minute Bărbosu a câștigat medalia de bronz, înainte ca gimnasta americană Jordan Chiles să depună contestație și să primească o notă mai bună decât a româncei, problemele care o privesc pe Sabrina Voinea au legătură cu nota obținută la dificultate, respectiv 5,900.

Ambele gimnaste române au fost punctate cu nota 13.700. De precizat este faptul că Sabrina a contestat nota primită inițial, dar aceasta nu a fost modificată.

După concurs, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a anunțat că fiica sa nu își va mai continua cariera profesionistă. Din imaginile publicate de către aceasta pe contul de Facebook, se observă clar faptul că gimnasta nu iese din covorul de concurs.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici,merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut Atât am putut suporta!”, a fost mesajul scurt, postat de către Camelia Voinea.

Nadia Comăneci explică nota Sabrinei Maneca Voinea

Nadia Comăneci a discutat după finală cu șefa arbitrelor pentru a înțelege de ce Sabrinei Maneca Voinea i-a fost scăzută nota.

„Vă spun ce s-a întâmplat, pentru că am fost la arbitra șefă ca să înțeleg de ce i s-a făcut această deducție de 0,1 Sabrinei Voinea. Au zis că au o fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei, care a ieșit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut.

Dar au revăzut fotografia și am înțeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din șase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înțeleg, pentru că știam că toată lumea vine să mă întrebe”, a explicat ea.

Totodată, președinta de onoare a Federației Române de Gimnastică a transmis că este mândră de evoluțiile sportivelor române la Jocurile Olimpice, dorindu-și ca acestea să continue evoluțiile bune, contrar deciziei luate astăzi, de către Sabrina Voinea.

„Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos și exercițiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală și sper că acești copii vor continua și vor motiva generația de astăzi”, a mai afirmat Nadia Comăneci.


Clasamentul finalei feminine la sol

1. Rebeca Andrade (Brazilia), 14.166

2. Simone Biles (SUA), 14.133

3. Jordan Chiles (SUA), 13.766

4. Ana-Maria Bărbosu (România), 13.700

5. Sabrina Maneca-Voinea (România), 13.700

6. Alice D'Amato (Italia), 13.600

7. Rina Kishi (Japonia), 13.166

8. Yushan Ou (China), 13.000

9. Manila Esposito (Italia), 12.133

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Gimnastică




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel