Handbal Antrenoarea de handbal Mihaela Evi, semnal de alarmă despre sportul din România. "De aia suntem în cădere liberă"

Data publicării:
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay
Imagine de JeppeSmedNielsen de la Pixabay

Mihaela Evi, fostă handbalistă şi actuală antrenoare la junioare, a tras un semnal de alarmă despre handbalul din România şi, în general, despre sport. 



În urma unui meci disputat de echipa sa, Mihaela Evi a fost întrebată pe Instagram de ce a folosit rezervele. 

"Care sunt rezervele și care titularele? La copii nu există așa ceva. Doar eventual jucătoare mai în formă și mai puțin în formă. Pentru că e normal, sunt copii, au perioade mai stresante la școală, perioade cu teste.

D-aia suntem în cădere liberă cu handbalul, nu mai are cine să crească sănătos sportivi. Toată lumea vrea direct la senioare, sărim etape. Și atunci la juniori, la rădăcină, unde e cel mai important, apar tot felul de habarniști, lipsiți de orice cunoștințe.

Nu mai există o scară de valori. Discuția e una lungă, că pot să scriu o carte. M-am gândit de multe ori să scriu tot ce trăiesc, cred că s-ar vinde bine", a fost mesajul Mihaelei Evi, pe Instagram.

De ce a renunţat Mihaela Evi la cariera de jucătoare 

”Mi-am petrecut o parte importantă a copilăriei și a adolescentei mele în cantonamentele echipelor naționale. Am fost un copil foarte pasionat, dar din păcate am făcut cel mai important pas, trecerea de la junioare la senioare, greșit. Născută și crescută în București, la 18 ani am fost nevoită sa fac pasul către o echipa de senioare. Am ales Târgu Mureș, pentru că la vremea aceea era o echipa nou-promovată în prima ligă și am fost sfătuită că acolo voi avea ocazia să joc mai mult, junioară fiind.

La echipă s-au schimbat câțiva antrenori într-un termen foarte scurt, iar după o perioadă m-am și accidentat, am suferit o operație. Din cauza mediului greșit în care eram, am început să am și niște probleme cardiace, îmi creștea periodic tensiunea, iar în momentul în care am ajuns la un specialist mi-a recomandat să renunț la sport pentru că eram mult prea tânără să dezvolt astfel de probleme.

Mi-a fost ușor să renunț la momentul ăla, ba chiar m-am simțit eliberată. Dar după câteva luni, a început să îmi lipsească handbalul. La Târgu Mureș l-am cunoscut și pe soțul meu, fost sportiv și el”, a declarat Mihaela Evi pentru digisport.ro.

Florin Răvdan | Categorie: Handbal
Tagurile articolului: alarma handbal junioare mihaela evi sport




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel