UEFA Euro 2024 Anglia nu a convins, dar Southgate nu e îngrijorat. Duel cu Elveţia în sferturile EURO 2024

Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gareth Southgate nu se teme înainte de meciul dintre Anglia şi Elveţia, din sferturile EURO 2024 şi spune că echipa sa a făcut progrese. 



Selecţionerul Angliei, Gareth Soutghate, a declarat că nu este "îngrijorat" înaintea meciului cu Elveţia, din sferturile de finală ale EURO 2024, chiar dacă este conştient că elevii săi vor înfrunta o echipă "excelentă" şi cu idei "clare".

Naţionala Three Lions a afişat un nivel departe de potenţialul său în faza grupelor şi în optimile de finală, unde a învins greu Slovacia, cu 2-1, cu un gol marcat în timpul adiţional şi altul în prelungiri.

"Am jucat împotriva unor adversari care ne-au făcut misiunea foarte dificilă. Şi am văzut unele dintre rezultatele lor ulterioare, au creat probleme şi altor echipe", a analizat Southgate în cursul unei conferinţe de presă.

El susţine că a văzut progrese colective la elevii săi. Am impresia că echipa, chiar şi la antrenament, şi-a schimbat mentalitatea. Este mai fluidă şi mă aştept să jucăm bine sâmbătă", a spus selecţionerul englez.

Southgate s-a declarat împotriva ideii că Anglia beneficiază de o parte relativ uşoară de tablou la EURO 2024, până la finala din 14 iulie de la Berlin.

"Este un exemplu clasic al capacităţii pe care o avem ca naţiune de a dramatiza şi de a ne agasa adversarii", a spus el, lăudând meritele unei echipe elveţiene "excelente", cu "o stare de spirit bună, jucător foarte buni, un mod foarte clar de a juca şi care a pus probleme altor echipe"

Gareth Southgate, al cărui contract cu Federaţia engleză de fotbal expiră în decembrie, a reitat că viitorul personal contează prea puţin la această competiţie.

"Când eram un tânăr manager, exista teama de a eşua şi de a fi concediat. Când eşti mai în vârstă, la 53 de ani, nu-ţi faci griji despre ce ar putea merge prost. Avem ocazia să ajungem într-o semifinală, este o provocare pozitivă", a mai spus selecţionerul englez înaintea duelului cu Elveţia, programat sâmbătă la Dusseldorf (19:00 - ora României), scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel