UEFA Euro 2024 Anghel Iordănescu felicită al 12-lea jucător al naţionalei României

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

România a învins Ucraina cu 3-0 la EURO 2024, în meciul de debut. Este doar a doua victorie din istoria României la EURO. 



Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Denis Drăguş au marcat golurile victoriei tricolorilor, însă Anghel Iordănescu, tatăl selecţionerului, spune că un mare aport l-au avut şi fanii tricolori. 

”Aș vrea să mai felicit pe cineva, în afara fotbaliștilor și a conducerii Federației: pe cei 35 de mii de suporteri ai echipei naționale care au susținut echipa la Munchen. Pentru prima dată am văzut o coeziune între public și jucători

Fanii le-au dat aripi, le-au dat energie, iar băieții noștri au știut să răsplătească întregul stadion prin dăruirea lor. Toți au avut merite pentru victoria cu Ucraina”, a spus Anghel Iordănescu la Fanatik. 

Stanciu şi Drăguşin, în echipa ideală a primei etape 

Nicolae Stanciu a deschis scorul cu un şut la vinclu, de la 20 de metri, în timp ce Radu Drăguşin a avut o evoluţie solidă şi a fost de netrecut de către atacanţii Ucrainei.

"O altă senzație a primei etape a fost Radu Drăgușin (nota 7), care și-a confirmat statutul de cel mai bun jucător român la nivel înalt. Apărătorul lui Tottenham a făcut față atacurilor adversarilor, având un procentaj de 100% al duelurilor câștigate. Într-o echipă cu posesie foarte mică, a fost liderul apărării și le-a permis coechipierilor să atace", a fost descrierea pentru fundașul central.

"Nicolae Stanciu (nota 8) a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri din această etapă, în victoria României cu Ucraina. Jucătorul de 31 de ani a prins un șut puternic, cu o viteză de 116 km/h, care a dat tonul pentru restul patidei", a fost descrierea căpitanului României.

Cum arată echipa ideală, în viziunea L'Equipe: Dubravka - Muldur, Drăgușin, Dias, Ake - Ruiz, Barella - Guler, Stacniu, Musiala - Havertz

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Euro 2024




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel