Jocurile Olimpice Andy Murray participă în proba de dublu la Jocurile Olimpice, dar nu alături de fratele său

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Campionul britanic va participa atât în proba de simplu, cât și în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).



Murray nu renunță la visul olimpic

Tenismenul britanic Andy Murray, care a fost operat recent la coloana vertebrală, va juca în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris alături de Dan Evans.

Cei doi au fost confirmați luni ca fiind reprezentanții Marii Britanii la Olimpiada de la Paris, alături de perechile Joe Salisbury/Neil Skupski și Katie Boulter/Heather Watson.

Murray va juca și la individual în ceea ce ar putea fi ultimul turneu din cariera sa sportivă și unul dintre cele mai speciale, pentru că la Jocurile Olimpice este singurul care a cucerit două medalii de aur la individual, în afara unei medalii de argint la dublu mixt, alături de Laura Robson, la JO de la Londra în 2012.

Murray a cucerit aurul olimpic la Londra în fața lui Roger Federer, precum și la Rio de Janeiro patru ani mai târziu în fața lui Juan Martín del Potro.

Murray se află la Londra unde se recuperează după operația la spate, iar participarea sa la Wimbledon rămâne încă incertă. El ar urma să-l întâlnească în runda inaugurală pe cehul Tomas Machac (38 mondial), conform tragerii la sorți.

Dublu câștigător al turneului de la Wimbledon (2013, 2016), scoțianul de 37 de ani a fost operat recent de un chist la coloana vertebrală.

Murray, acum locul 113 ATP, a fost nevoit să se retragă în meciul din turul secund de la Queen's, în fața lui Jordan Thompson, din cauza unei probleme la spate care i-a lăsat piciorul drept imobil. Scoțianul este primul britanic care a ridicat trofeul la Wimbledon după Fred Perry în 1936, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel