Jocurile Olimpice Andy Murray părăseşte JO2024 şi îşi încheie cariera

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenul scoţian Andy Murray se retrage din tenis după eliminarea de la Jocurile Olimpice. 



Tenismanul scoţian Andy Murray, care a anunţat că îşi va încheia cariera după turneul olimpic de dublu de la Paris, a fost învins, joi, în competiţia găzduită de arenele Roland Garros, în sferturile de finală, alături de compatriotul său Dan Evans, de americanii Taylor Fritz şi Tommy Paul, cu 6-2, 6-4, informează AFP.

În vârstă de 37 de ani, fostul număr 1 mondial la simplu a câştigat în cursul carierei sale două medalii olimpice de aur la simplu, în 2012 şi 2016, şi trei titluri de Mare Şlem - US Open în 2012 şi Wimbledon în 2013 şi 2016.

După accederea în sferturile de finală, perechea britanică Murray/Evans a cedat în două seturi, pe terenul Suzanne-Lenglen, în faţa cuplului Fritz/Paul, favoriţii numărul 3 ai turneului de dublu.

Murray a anunţat pe contul său de X, cu câteva zile înaintea debutului la Jocurile Olimpice, că dispută "ultimul turneu".

Scoţianul, care joacă din 2019 cu o proteză metalică la şold, a disputat în iulie ultimul său turneu la Wimbledon, tot la dublu, alături de fratele său Jamie, scrie Agerpres.

"Lasă în urmă o moştenire uriaşă"

Laura Robson, expert Eurosport în cadrul emisiunii Bonjour, Paris, difuzată zilnic pe Eurosport 2 de la ora 9:00, a transmis un elogiu la adresa tenismenului. Robson a câştigat medalia de bronz alături de Andy Murray la dublu mixt la JO2012. 

"Andy este unul dintre cei mai mari sportivi britanici ai tuturor timpurilor în opinia mea. Zic asta pentru ceea ce a realizat în cei peste 20 de ani ai carierei – este a 5-a sa participare la Jocurile Olimpice, a câștigat medalii de aur, Grand Slam-uri, a fost număr 1 mondial. Și toate astea le-a realizat într-un moment de vârf pentru tenis, împotriva lui Roger Federer, Novak Djokovic și Rafa Nadal. Să poată să concureze alături de ei și să aibă acest succes pune lucrurile în perspectivă. A fost grozav pe parcursul a mulți ani și lasă în urmă o moștenire uriașă. A inspirat foarte mulți copii să pună mâna pe rachetă și să joace tenis", a declarat Laura Robson.

"Abia aştept să mă relaxez" 

Într-un interviu acordat celor de la Eurosport, Andy Murray a spus ce planuri are după retragerea din tenis. 

"Abia aștept să mă relaxez și să am șansa să petrec timp alături de familie. Nu am avut parte de multe concedii cât timp am jucat, mereu am preferat să fiu acasă. Acum pot să plec cu familia oricât de mult îmi doresc. Vreau să joc golf. Obișnuiam să iubesc să joc, dar nu am jucat aproape deloc în ultimii 20 de ani. Spatele și șoldul se simt bine când joc, dar vom afla dacă va fi așa și acum. Depinde cât de mult exersez, că dacă devin obsedat de asta poate va fi o problemă", a declarat scoţianul.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel