Echipa nationala Andrei Vochin confirmă. Mircea Lucescu e alesul FRF. "Aşteptăm răspunsul final săptămâna viitoare"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Mircea Lucescu este alesul FRF pentru postul de selecţioner al României, după ce Edi Iordănescu nu şi-a mai prelungit contractul. 



Chiar dacă informaţia a apărut deja de câteva zile, nimeni din FRF nu confirma această posibilă numire. Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, spune că Mircea Lucescu este 99% selecţionerul României şi că răspunsul final este aşteptat săptămâna viitoare. 

”Mircea Lucescu a făcut minuni în fotbalul românesc. E făcător de minuni. Nu cred că mă poate contrazice cineva când spun că el a calificat România la EURO '84 din cea mai grea grupă din istoria fotbalului românesc.

Rămâne un 1% înainte de semnarea contractului. Așteptăm săptămâna viitoare un răspuns final. Nici nu au fost negocieri. S-a discutat despre un singur lucru: crezi sau nu crezi că poți duce echipa asta mai departe?

Și sunt foarte puțini oameni care cred”, a spus Andrei Vochin la Fanatik. 

Daniel Pancu e convins că Mircea Lucescu e cea mai bună alegere 

"Eu am lucrat mult cu el, clar va avea un impact. În primul rând, să fii sigur că pune jucătorii în teren unde dau cel mai bun randament. Încrederea și curajul vor fi la cote maxime. Din mine, de exemplu, a făcut din unul bun, unul foarte, foarte bun. Cred că România poate mai mult cu Mircea Lucescu selecționer. Ar trebui să vedem progres, în joc și în rezultate. Calificarea care pare imposibilă la Campionatul Mondial poate să devină plauzibilă. 

Nea Mircea e și experimentat, și tânăr. Îți spun eu. E forever young! Transmite o stare atât de bună... E complicat când îl prinzi nervos, unii jucători s-ar putea speria. N-a fost cazul meu. Eu am ținut la tăvăleală. Din două vorbe, știa să scoată maximum de la tine. Pe teren, îți îmbunătățea calitățile și îți limita defectele. N-am mai avut un antrenor ca el de-a lungul anilor!", a declarat Daniel Pancu la GSP Live. 

Dan Petrescu spune că Lucescu e "încă tânăr" 

”Când am fost întrebat de Hagi, am spus că e cea mai bună variantă, clar, de departe.

Acum când s-a vorbit de alți antrenori mai tineri, eu eram puțin șocat, mă gândeam că Mircea Lucescu se duce la meciuri, participă, vorbește, e încă tânăr la cum îl văd și nu înțelegeam de ce nu i se oferă lui acel post.

Am înțeles că a fost ofertat, eu cred că este decizia corectă și toți ar trebui să fie alături de dânsul, pentru că e un mare, mare antrenor și a dovedit-o.

Cred că are experiența necesară să conducă echipa la Campionatul Mondial. Eu zic că e alegerea cea mai bună”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă de după meciul cu Neman Grodno.

Mircea Lucescu s-a mai aflat pe banca echipei naționale din 1 noimebrie 1981 până pe 2 octombrie 1986, perioadă în care a strâns 57 de meciuri. Din acest total, 23 au fost victorii, 19 remize și 15 înfrângeri. De asemenea, ”Il Luce” a avut o medie de 1,54 de puncte obținute pe meci în mandatul său.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel