Echipa nationala Andrei Raţiu, primele declaraţii după meciul mare făcut cu Real Madrid. A făcut schimb de tricouri cu Vini jr.

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Andrei Raţiu a vorbit despre meciul cu Real Madrid, despre adversarii pe care i-a înfruntat şi despre felul în care a fost primit de colegi şi de cei din jurul echipei Rayo Vallecano după ce a făcut o partidă aproape perfectă. 



"Am aflat doar cu câteva ore înainte de meci că voi fi titular, dar mă gândeam că aș putea debuta. Evoluasem bine în Cupa Spaniei și știam că Balliu, coechipierul meu de pe același post, are ceva probleme medicale. M-am setat și pregătit mental pentru asta, pentru faptul că voi juca. Și m-a ajutat.

Dacă aveam emoții, era mult mai greu decât a fost!", a declarat Andrei Raţiu pentru Prosport

CITEŞTE ŞI Andrei Raţiu a făcut meciul perfect cu Real Madrid, dar nu e sigur de postul de titular

Cum s-a văzut meciul cu Real Madrid din teren, faţă de aşteptări 

"Diferență uriașă, realitatea față de așteptări. Presing-ul lor agresiv, foarte sus, plus senzația că e atât de greu să îi depășești în duelurile unu la unu… Îmi pare rău că nu ne-am putut crea mai multe ocazii. Am încercat, pe contre, dar atât s-a putut.

Am avut un sprint cu Camavinga, pe care l-am câștigat, dar mă gândeam în timp ce alerg că e incredibilă viteza lui! Mă așteptam la alți adversari să aibă super viteză, nu tocmai la Camavinga.

(n.r. cel mai dificil adversar din meci) Nu un adversar anume, pentru că toți sunt incredibili. Începutul de meci, per total, aș spune că a fost cel mai greu. Nu puteam ieși din apărare, ca echipă, iar eu am avut nevoie de ceva timp ca să intru în meci la nivelul pe care știam că pot să îl arăt.

Am făcut schimb de tricouri cu Vinicius și atât. Nu prea le ardea de vorbit, îți dai seama, erau foarte supărați, după un 0-0 acasă…", a mai declarat Raţiu. 

Felicitat de toată lumea de la Rayo 

"Toți m-au felicitat, e o atmosferă tare frumoasă la Rayo. Bucuria a fost uriașă pentru că vorbim de un punct pe care l-am câștigat pe Bernabeu, unde e greu să obții puncte. Iar asta după un meci de mare luptă, de sacrificiu, așa că satisfacția e și mai mare la sfârșit.

Am primit mii de felicitări, pe rețelele sociale, pe telefon, încă mai sună telefonul, da (râde). Sper să apuc să răspund la cât mai multe. Îți dai seama că nici n-am apucat să le văd pe toate. Dar tu mă cunoști de mult, eu rămân același. Sunt cu picioarele pe pământ. Da, am făcut un meci bun. Dar am contribuit la obținerea unui punct important și atât. E un început într-o etapă nouă, la un nou nivel, așa văd lucrurile. Un început și o promisiune pentru ce pot să arăt. Că pot mult mai mult!", a mai spus fotbalistul. 

Raţiu a jucat la naţională înainte să debuteze la Rayo. Mulţumiri transmise lui Edi Iordănescu 

Sunt foarte recunoscător pentru încrederea pe care mister mi-a acordat-o la națională! Pentru mine, foarte sincer îți spun, a contat enorm.

Nu neapărat fizic! Ci, în primul rând, a fost un ajutor mental. Am dat totul în fiecare minut pentru România și am primit în schimb un sprijin mental extraordinar. Pentru că nu a fost ușor să stau atâtea zile fără meciuri, la nivel mental, repet", a concluzionat fundaşul dreapta al celor de la Rayo Vallecano. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel