Echipa nationala Andrei Raţiu, păcălit de Rayo Vallecano: A avut oferte, dar... Va juca foarte puţin

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Andrei Raţiu, om de bază în naţionala României, s-a făcut remarcat la EURO 2024 atât prin culoarea părului, cât şi prin viteză şi capacitatea de efort din timpul meciurilor. Deşi s-a crezut că va pleca de la Rayo Vallecano, Andrei Raţiu a rămas la echipă în speranţa că va prinde un post de titular. 



”A avut ceva oferta, dar Mister și prezi (n.r. - antrenorul Marcelino și președintele clubului) i-au spus că au mare încredere în el. Și, uite, sunt dezamăgit de amândoi. Nu te poți juca așa cu sentimentele unui jucător.

Lasă-l să plece, dacă tu nu ai încredere în el”, a spus Gică Craioveanu, la Fotbal European, de la Digi Sport.

Craioveanu e sigur că Raţiu nu va prinde prea multe meciuri 

”Eu cred că va juca foarte puțin. În iarnă, sper să plece, dar să rămână în Spania. Îl văd, spre exemplu, la Valencia.

El avea loc și la Villarreal, de unde a plecat, dar se reface Foyth”, a mai spus Craioveanu. 

Andrei Raţiu îşi aminteşte cu plăcere de perioada petrecută în această vară la Campionatul European din Germania.

"Se mai simte puţin euforia de după EURO, dar pot spune că a trecut. A fost cea mai frumoasă perioadă din cariera mea, chiar am fost foarte trist când am plecat de acolo (n.r. - din Germania)", a explicat Raţiu.

Din mijlocaş central, a ajuns fundaş dreapta

Prima convocare la lotul naţional a venit la U18. Raţiu spune că nu i-a fost greu să se adapteze în Spania, şi a povestit şi cum a ajuns fundaş dreapta. 

"Sincer, nu mă aşteptam, nu credeam că se ştie de mine în România la acea vârstă. Când eşti copil, te adaptezi la orice (n.r. dacă a fost greu în Spania). Eu ştiam limba, eram la o echipă mică, ne ştiam toţi, aveam prieteni. Apoi a fost foarte uşor, cu timpul. Am jucat pe tot terenul practic. Prima dată am fost mijlocaş central, apoi am jucat în bandă, pentru că eram foarte rapid. Calleja, antrenorul de la Villareal, m-a sunat. Eu jucam la Villareal C şi mi-a spus că vrea să joc în Copa del Rey la juniori, dar fundaş dreapta. Am făcut un turneu bun acolo, iar anul viitor am rămas pe poziţia aia şi de atunci tot aşa", a precizat fundaşul lui Rayo într-un interviu pentru FRF TV. 

Cel mai greu moment, transferul în Olanda 

În 2020, Villareal l-a împrumutat pe Andrei Raţiu la ADO Den Hag, echipă din Eredivisie. 

"Pasul meu în Olanda a fost cel mai greu moment. Nu ştiam limba, era prima dată când plecam singur de acasă, şi a fost o perioadă grea. A fost şi anul cu COVID-19, nu puteam să îmi văd familia. A fost cel mai greu an din cariera mea. Nu am reuşit să mă acomodez, nu am reuşit să mă acomodez cu colegii, cu oraşul, cu frigul, cu tot", a completat fundaşul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel