Superliga Romaniei Andrei Nicolescu spune că Daniel Niculae şi Victor Angelescu l-au îndepărtat de la Rapid. "Blestemul lui Maiorescu. Formă fără fond"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Andrei Nicolescu, actualul administrator special al lui Dinamo, este unul dintre oamenii care au pus umărul la renaşterea clubului FC Rapid, după intrarea în faliment. Acesta spune, însă, că Daniel Niculae şi Victor Angelescu au avut un rol determinant în îndepărtarea lui de la club.



"Cu fotbalul am cochetat de prin 2013. Adică cu relaţiile cu cluburile. Eram prieten cu Ovidiu Burcă, el juca încă pe la Timişoara, aşa i-am cunoscut pe Dan Alexa, pe Zicu. Prima implicare publică a fost în momentul în care cei din Liga 2 au dorit să facă o ligă profesionistă pentru cluburile din Liga 2. Şi Ovidiu mi-a zis să îl ajut, că vrea să structureze chestia asta. A fost prima şi singura dată când am intrat în conflict deschis cu Răzvan Burleanu şi Gabi Bodescu. Am structurat documentaţia pentru cluburi, adeziunile, actul constitutiv, l-am ajutat pe Ovidiu să facă planul pe care să îl prezinte pentru cluburi. Nu eram în fotbal, nu ştiam ce se întâmplă, dar mi s-a părut interesant. Nu mă interesau funcţiile, voiam să intru în proiecte provocatoare. 

După care Ovidiu s-a dus la Rapid şi încerca să găsească o soluţie. Şi atunci eu, cu un prieten care lucra la Banca Transilvania, am discutat cu domnul Valeri Moraru şi i-am propus un proiect prin care să facă primul club care să aparţină fanilor, să dea posibilitatea fanilor să devină acţionari printr-o structură, etc. Până la urma, s-au luat ideile împărtăşite doar verbal, au fost nişte anunţuri prin media că se vor face nişte lucruri, şi în 5 luni s-a intrat în faliment", a declarat Andrei Nicolescu la podcastul "Tare de Tot"

Discuţii "urâte cu Daniel Niculae"

"A fost un an de pauză, şi la un moment dat a fost ca un făcut. L-am cunoscut pe primarul Sectorului 1, fiind adversari într-un dosar. După aia am stat de vorbă şi m-a întrebat dacă nu se poate face nimic cu Rapid. Din momentul ăla, pentru că eu oricum discutam cu Ovidiu de fiecare dată despre oportunitatea de a avea un club care să poată structura nişte lucruri ca la carte, am pus la cale un plan, am luat legătura cu lichidatorul din insolvenţa Rapid S.A. Şi aşa am pus pe hârtie lucrurile. Dacă nu era pălăria primăriei Sectorului 1, nu se întâmplau lucrurile. Nimeni nu putea să aibă încredere în noi că vrem noi să facem din nou Rapid. La început, el a crezut că poate să ajute efectiv, nu doar prin prezenţă. Am pus pe ordinea de zi la Consiliul Local nişte proiecte, aşa cum toate echipele din ţară primesc bani de la primării. Evident că scandalul a fost imens, nu s-a mai votat nimic, era şi acea ceartă cu contracandidata. A fost o nebunie. De unde plecasem cu ideea că şi primăria o să sprijine efectiv, a rămas doar ca o pălărie de încredere. 

Anul de Liga 4 a fost foarte greu, multe sacrificii personale, mulţi bani personali băgaţi în Rapid, în tot ce însemna clubul. Pe foaie nu eram nimic eu, pentru că am vrut să rămân deoparte. Dar tot ce s-a întâmplat acolo a fost structurat de mine. Prin intermediul lui Dan Tudorache şi Gigi Corsicanu, i-am întâlnit pe Pancu şi Niculae. Am avut discuţii de structură, de reorganizare, au fost discuţii mai mult urâte decât frumoase, dar am plecat la drum. 

Am plecat cu nişte probleme la drum, problema Manoliu, problema stemei, dar s-a mers înainte. Proiectul a prins din ce în ce mai multă încredere. Ţin minte că a fost impresionant meciul de pe Giuleşti cu CSA Steaua, când au fost 11.000 de oameni. Tot ce s-a întâmplat în spate, actele, organizarea, au trecut prin biroul meu. Important este că Gigi Corsicanu, Bocciu, ştiu. Oamenii care au fost la început acolo ştiu despre ce e vorba. Eu am avut discuţii urâte doar cu un singur om acolo, Daniel Niculae. Victor Angelescu a apărut în momentul când eram la Liga 3. Pe el îl ştiam, pentru că cu un an înainte venise la mine la birou că vrea să investească în fotbal, şi i-am facilitat să cumpere 50% din Snagov. Îl ştiam de atunci, doar am făcut această tranzacţie pentru el, nu am intrat în mediul ăla. Apoi în vară a venit din nou şi a zis de Rapid. Am discutat un proiect împreună, despre ce putem face. Evident, era toată lumea în proiect, nu am exclus pe nimeni. Au fost discuţii foarte urâte, de care nu vreau să amintesc, că asta e. 

Noi am plecat parteneri atunci, a fost participaţia lui la Liga 3 foarte importantă, financiar vorbind. A venit pandemia, am pierdut acel playoff din care s-au jucat doar 5 meciuri. Eu am insistat foarte tare să vină Dan Alexa ca opţiune pentru acel playoff, şi am ratat promovarea în Liga 1 în anul acela. După care în anul următor am plecat destul de greu la drum şi au început discuţiile", a mai declarat Andrei Nicolescu. 

"Blestemul lui Maiorescu" la Rapid 

"Eu am fost înlăturat de acolo după ce i-am dat lui Victor Angelescu restul de acţiuni. Avea nişte discuţii cu Niculae de câteva luni şi au făcut chestia asta. Nu contează de ce. Pe ocolite, oamenii cu care nu m-am înţeles de la început au creat în mediul respectiv nişte poveşti despre mine, pe care le-au rostogolit. Minciunile astea devin la un moment dat pentru mulţime adevăr. A fost o tactică care a funcţionat pentru acei oameni. Şi s-a creat un context. Dar nu mai contează. Când m-am despărţit de Rapid, eu aveam un contract cu Angelescu, nu cu Rapidul. Eu cu el am avut un litigiu, niciodată nu am avut litigiu cu clubul. Ba din contră, când lucrurile s-au precipitat, au fost oameni din club care mi-au spus că pleacă cu mine. Şi eu le-am zis nu, Doamne fereşte, pe mine mă interesa ca Rapidul să promoveze. Eu doar în instanţă am mai vorbit cu Angelescu. Nu ne salutăm pe stradă, nu ne băgăm în seamă. Eu m-am întâlnit în diverse situaţii cu el şi nu. E o ruptură totală. Pe Daniel Niculae trebuie să îl întrebaţi ce a avut el cu mine. La un moment dat au mai scăpat în presă nişte lucruri şi pot să vorbesc despre ele. Am avut o întâlnire cu Ovidiu, Pancu şi Niculae. Şi Pancu, textual, a spus "bine, mă, hahalero, fii tu preşedinte". Lui Niculae. Şi atunci Niculae s-a înseninat şi am putut pleca la drum. Ca şi context. Ne luptam pe nişte aburi de fum. Acolo, în perioada aia, nu era despre mine, ci despre Ovidiu. Ăsta e doar un exemplu de cum s-au desfăşurat lucrurile. Sunt multe alte episoade în care sunt denaturate realităţile. Am fost acuzat că ne ducem singuri la întâlniri în care consolidam clubul. Aveam toţi întâlnire la ora 11:00, telefonul lui Niculae era închis. Dar eu am spus mereu, acolo e blestemul lui Maiorescu. Formă fără fond. Nici cu Nico nu mă salut. Am acceptat această poziţie, mergem mai departe", a completat Nicolescu. 

I-am solicitat un punct de vedere şi lui Victor Angelescu, acţionar minoritar la FC Rapid, cu privire la aceste declaraţii, dar până la momentul publicării acestui material, nu a răspuns. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel