Tenis Andreea Prisacariu a pierdut prima finală din 2024. "Am reuşit să îmi ridic nivelul de la meci la meci"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Tenismena Andreea Prisacariu e pierdut finala turneului ITF din Antalya şi a tras primele concluzii după meci. 



"Prima finală a anului a venit în Antalya. Uitându-mă în urmă la tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută, am reuşit să îmi ridic nivelul de la meci la meci. Nu e niciodată uşor să pierzi o finală, dar în acelaşi timp trebuie să învăţ şi să mă ridic după înfrângere", a scris sportiva pe Instagram. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andreea Prisacariu (@iamprisacariuandreea)

Andreea Prisacariu a fost învinsă în trei seturi de Andrea Lazaro Garcia. Tenismena din Spania, aflată pe locul 447 WTA, a câştigat cu 2-1 la seturi (6-4, 3-6, 1-6). 

Banii din turneele ITF, insuficienţi 

"Ieşi pe minus cu mult. Şi dacă câştigi anumite turnee din ITF nu poţi să acoperi biletul de avion dus-întors. Dacă mai iei şi antrenorul cu tine, mai e şi hotelul, masa... Nici nu intră în discuţie. Odată ce ajungi în top 100 abia atunci poţi să simţi la buzunar. Şi nu sunt singura care vorbeşte de asta. Şi Novak Djokovic a vorbit despre acest subiect, şi el chiar ajută foarte mult sportivii din ţara lui. E incredibil! Un jucător care încă e activ să se implice atât de mult în generaţia ce va urma... el creşte o generaţie de copii, lucru care mi se pare senzaţional. Foarte mulţi jucători vor să fie doar ei şi atât, chiar şi după ce se retrag. 

Eu nu mă pricep la partea asta cu cifre, bani, cât câştig, cât aş putea câştiga dacă fac finala, care e diferenţa de puncte, dar pot să zic că nu pot să plec în mână cu mai mult de 2500 de euro la un turneu ITF de 25.000 euro. Pentru că 25.000 ăştia sunt toate sumele adunate. Doar titlul dă bine, dar banii nu sunt ăia. Tata ştie toate astea, pe mine nu m-a interesat. El e managerul meu, îmi ia o povară de pe umeri ca să mă pot concentra la mine şi la jocul meu", a mai declarat Andreea Prisacariu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis





DC Media Group Audience
pixel