Jocurile Olimpice Andreea Ana a ratat recalificarea în concursul de lupte 53 kg. Ilie Sprâncean şi Oleg Nuţă vor vâsli în finala B la 500 m

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Andreea Beatrice Ana nu a reuşit să se recalifice în concursul olimpic de lupte, categoria 53 kg. Canotorii Ilie Sprâncean şi Oleg Nuţă au ratat şi ei calificarea în marea finală a competiţiei de kaiac-canoe dublu masculin, 500 m. 



Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă de sportiva nord-coreeană Hyo Gyong Choe, joi, în recalificările categoriei 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, a fost dominată de Choe, care s-a impus categoric, cu 11-0.

Andreea Beatrice Ana, triplă campioană europeană la cat. 55 kg, trecuse în optimi de Mariana Drăguţan (Republica Moldova), dar a fost învinsă în optimi de Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador).

Cum sud-americanca s-a calificat în finală, Ana a mai primit o şansă, în recalificări. Choe se va lupta acum pentru medalia de bronz cu germanca Annika Wendle, iar Yepez Guzman o va întâlni în finală pe pe japoneza Akari Fujinami, dublă campioană mondială.

Alte două reprezentante ale luptelor româneşti vor evolua la Paris, Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg).

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere), scrie Agerpres.

Nuţă şi Sprâncean au ratat finala A la kaiac-canoe 

Sportivii români Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă au ratat calificarea în Finala A a probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au încheiat pe ultimul loc, cinci, în a doua semifinală.

Sprîncean şi Nuţă au fost înregistraţi cu timpul de 1 min 43 sec 42/100, în condiţiile în care primele patru echipaje s-au calificat în Finala A. Canoiştii români au fost depăşiţi pe ultimii zeci de metri de cehii Petr şi Martin Fuksa (1:42.69), astfel că vor evolua în Finala B.

De remarcat că românii, medaliaţi cu bronz la Mondialele de anul trecut, au avut un timp net mai bun în sferturile desfăşurate marţi - 1 min 40 sec 00/100.

Finalele vor avea loc tot joi, Finala B la ora 14:20, iar Finala A la 14:30.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu şi Mitică Pricop câştigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri şi bronz la 500 metri.

Ce sportivi români concurează vineri, 9 august, la JO2024 

Sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, pe 9 august, la patru sporturi, gimnastică ritmică, haltere, kaiac-canoe şi lupte.

VINERI 9 AUGUST (ora României)

Gimnastică ritmică
15:30 individual compus - finala: Annaliese Drăgan (dacă se califică)

Haltere
20:30 categoria 71 kg feminin: Loredana Toma

Kaiac-canoe sprint
12:30 canoe-1 masculin - 1.000 metri - semifinale: Cătălin Chirilă
14:40 canoe-1 masculin - 1.000 metri - finale: Cătălin Chirilă

Lupte
12:30 categoria 62 kg libere, feminin - optimi: Kriszta Tunde Incze
13:50 categoria 62 kg libere, feminin - sferturi: Kriszta Tunde Incze (dacă se califică)
19:55 categoria 62 kg libere, feminin - semifinală: Kriszta Tunde Incze (dacă se califică)
20:05 categoria 62 kg libere, feminin - semifinală: Kriszta Tunde Incze (dacă se califică)

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel