Jocurile Olimpice Andreea Ana a fost învinsă în sferturi la JO2024, dar mai are speranţe la medalie. De ce depinde reintrarea ei în concurs

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Andreea Beatrice Ana, luptătoare română, a pierdut în sferturile turneului olimpic la categoria 53 kg, dar mai are o speranţă. Ea poate lupta pentru medalia de bronz, în ciuda înfrângerii. 



"A fost un meci greu, mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam la o evoluţie mai bună din partea mea. Au fost mici greşeli care au făcut diferenţa între noi. Acum aştept să văd dacă va merge în finală ca să pot să mă lupt în recalificări. Da, n-ar trebui să aibă probleme, dar este un sport imprevizibil, au fost foarte multe surprize aici la Jocurile Olimpice. Aştept. Ştiam că este o adversară puternică, dar aici este alt concurs. Am încercat să nu iau în calcul rezultatele pe care le are şi să fac tot ce pot. Asta am putut astăzi. Da, m-am mai întâlnit o dată cu ea şi m-a bătut", a declarat tripla campioană europeană la cat. 55 kg după meciul pierdut în sferturi cu Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador).

"Nu m-a destabilizat decizia arbitrului (avertisment pentru pasivitate, n. red.), dar din punctul meu de vedere nu a fost neapărat corect, dar asta a fost decizia, o respectăm. Nu despre pasivitate a fost vorba, acolo din acţiunea ei, când am ieşit afară au hotărât că am fugit într-un fel şi mi-a dat penalizare şi m-a pus în poziţie de parter. Nu am fugit, a fost din dinamica luptei, dar nu asta a făcut diferenţa neapărat", a explicat Andreea Ana, conform Agerpres.

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă prin tuş de Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador), miercuri, în sferturile de finală ale cat. 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, trecuse în optimi de Mariana Drăguţan (Republica Moldova), dar nu a reuşit să se impună în faţa luptătoarei sud-americane, clasată pe 8 la JO de la Tokyo la cat. 50 kg.

Andreea Beatrice Ana este triplă campioană europeană la cat. 55 kg şi mai are şansa de a intra în recalificări, dacă Yepez Guzman se va califica în finală.

Alte două reprezentante ale luptelor româneşti vor evolua la Paris, Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) şi Cătălina Axente (cat. 76 kg).

România a obţinut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere).

Cum a pornit la drum în domeniul luptelor

"Nu am mai încercat să fac alt sport niciodată. Luptele au fost primul meu contact cu sportul. Am rămas fidelă acestui sport. Pasiunea asta nu am moştenit-o, nu m-a împins nimeni spre asta. Aveam 10 ani când am început, dar era o activitate pe care îmi plăcea să o practic, îmi aducea satisfacţie sufletească. Când am început să practic lupte, am prins o echipă destul de avansată, iar lucrul ăsta m-a ambiţionat, voiam să mă apropii de restul colegilor", a declarat Andreea Beatrice Ana la "Drumul spre Medalii". 

Există presiune legată de Jocurile Olimpice? 

"Îmi doresc foarte mult să câştig o medalie, dar totodată nu vreau să pun presiune. Pentru că ştiu că va fi dificil, dar nu imposibil. Ştiu ce adversare mă aşteaptă. Şi nu aş vrea să am aşteptări false şi să fiu dezamăgită. Mai bine să fiu surprinsă. 

Participarea la Tokyo m-a ajutat să prind experienţă, mi-a dat încredere în mine, atunci era ceva wow că m-am calificat, aveam 20 de ani. Totodată m-a motivat, pentru că evoluţia mea nu a fost prea bună. Mi-am promis că mă voi întoarce mai puternică. Îmi fac analiza de fiecare dată când pierd un meci. Am sesizat atunci că m-a făcut să pierd faptul că eram mai slabă fizic", a mai declarat sportiva. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel