Echipa nationala Analiza „Generației de Suflet”, realizată de un reprezentant al „Generației de Aur”. Ce spune Gică Popescu despre „tricolori”

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Gheorghe Popescu a recunoscut că era sceptic cu privire la evoluția „tricolorilor” în cadrul Campionatului European de fotbal din Germania.



Fostul internațional Gică Popescu a scris, joi, într-o postare publicată pe blogul său personal, că a fost sceptic cu privire la evoluția „tricolorilor” la turneul final, criticându-i pe aceștia în primă fază. Acum, pe de altă parte, el spune că este primul ce salută curajul și determinarea jucătorilor la EURO 2024.

„Atitudinea, un câștig mai mare decât calificarea în optimi

Ca majoritatea suporterilor echipei naționale, recunosc că am fost sceptic înainte de turneul final și am preferat să nu ma pronunț cu privire la rezultatele din Germania. Nu aveam la ce să mă raportez, meciurile de pregătire le-am considerat neconcludente, iar actuala echipă nu mai participase la un turneu de un asemenea nivel.

De altfel, nu am făcut nicio declarație pe toată perioada aventurii României la EURO, am decis că este mai bine să aștept desfășurarea tuturor jocurilor și să le urmăresc din postura de suporter, nu de analist sau de fost căpitan al echipei naționale.

Dacă până acum eram unul dintre cei care criticau lipsa de atitudine a jucătorilor veniți la acțiunile echipei naționale, acum sunt unul dintre primii care salută curajul și determinarea arătate de tricolori. Acest lucru, precum și întoarcerea suporterilor către echipa națională, reprezintă cel mai mare câștig după participarea la EURO 2024.

De-acum încolo ne vom raporta la atitudinea din Germania și la calificarea de pe primul loc din grupă. Din acest punct, putem merge doar în sus, să creștem și să reușim și alte rezultate bune. Ștacheta a fost ridicată, la fel și așteptările, iar eu cred că această generație poate lega reușita de la european cu o calificare la un turneu final de campionat mondial.

Această evoluție obligă, la rândul ei, la noi performanțe. Nu este ceva imposibil, a demonstrat-o în multe momente din cele 4 meciuri jucate în Germania, trebuie doar să continue pe aceeași linie. Așadar, primul obiectiv major e obligatoriu să fie mondialul din 2026, de peste ocean.

Ar fi păcat să pierdem ce s-a câștigat în aceste săptămâni extraordinare. Dincolo de atitudinea jucătorilor, sprijinul fabulos al suporterilor a fost peste orice au trăit generațiile anterioare la precedentele participări la turnee finale. În 15 ani la echipa națională, eu nu am experimentat așa ceva și am fost uluit acum de prezența în număr atât de mare a suporterilor noștri.

E drept, astăzi e mult mai ușor să ajungi în tribune la un mondial sau un european decât era acum 30 de ani, însă asta nu ia nimic din meritele zecilor de mii de români care au ținut prima pagina a ziarelor prin sprijinul oferit jucătorilor și prin marea de galban care a umplut străzile și stadioanele din Munchen, Koln sau Frankfurt.

Până la meciurile de Nations League din toamnă, ne vom hrăni cu imaginile tribunelor arhipline colorate în galben și cu bucuria băieților noștri după calificarea de pe primul loc în optimile de finală. Hai, România!”, a transmis Gheorghe Popescu, fost „tricolor” și căpitan al echipei naționale a României, în epoca „de aur” a acesteia.

Naționala României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0, marți seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală. Până să ajungă în fazele eliminatorii, „tricolorii” au reușit să încheie grupa E pe prima poziție, după o victorie cu ucrainenii, scor 3-0, un eșec cu belgienii, scor 0-2, respectiv o remiză cu Slovacia, scor 1-1.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel