Grand Slam Ana Bogdan și Gabriela Ruse evoluează în primul tur la Wimbledon

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenele Ana Bogdan și Elena Gabriela Ruse vor juca pentru un loc în turul al doilea al competiției din Londra.



Begu, Cîrstea și Cristian, OUT de la Wimbledon!

Țara noastră este reprezentată de șase jucătoare de tenis în proba de simplu a competiției de Grand Slam din Londra, al treilea turneu major al anului. Wimbledon a început ieri, 1 iulie, trei dintre cele patru tenismene care au evoluat părăsind deja competiția.

Irina Begu (126 WTA) s-a înclinat după două seturi, scor 6-0, 6-4, într-o oră și 13 minute, în fața chinezoaicei Li Zhu (61 WTA), în timp ce Sorana Cîrstea a pierdut inexplicabil cu jucătoarea britanică aflată pe locul 298 în lume, Sonay Kartal, câștigând primul set al partidei, 6-3, dar nereușind să facă față în următoarele două manșe, scor 2-6, 0-6.

De asemenea, și Jaqueline Cristian (62 WTA) a părăsit Wimbledon din primul tur, după ce a fost învinsă de Bianca Andreescu (176 WTA), scor 6-4, 6-2, într-o oră și 16 minute.

Singura româncă ce a reușit să se califice în următoarea rundă a competiției, desfășurate pe suprafața de iarbă, a fost Anca Todoni (142 WTA), în vârstă de 19 ani, jucătoare care a acces pe tabloul principal după trei victorii în faza calificărilor. Todoni, care este debutantă la un turneu de Mare Șlem, s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon după ce a învins-o pe sârboaica Olga Danilovic, scor 7-5, 6-1.

Ana Bogdan și Gabriela Ruse, următoarele tenismene române care iau startul

Ana Bogdan (57 WTA) și Gabriela Elena Ruse (152 WTA) vor juca astăzi, 2 iulie, în prima rundă a turneului de Mare Șlem din Londra. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani o va întâlni pe reprezentanta Spaniei, moldoveanca Cristina Bucșa (64 WTA), pe când Ruse a acces pe tabloul principal, din faza calificărilor, pentru a o înfrunta pe reprezentanta Kazahstanului, Elena Rybakina (4 WTA).

Meciul dintre Bogdan și Bucșa este programat la ora 13:00, în timp ce Ruse va juca după ora 15:00.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel