Turnee WTA Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Cleveland. Jaqueline Cristian joacă direct în primul tur

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tenismenele române Ana Bogdan și Jaqueline Cristian joacă în competiția WTA 250 de la Cleveland.



Ana Bogdan și Jaqueline Cristian evoluează la Cleveland

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a reușit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 250 de la Cleveland (Ohio), dotat cu premii totale de 267.082 de dolari, după ce a învins-o pe belgianca Greet Minnen cu 6-3, 6-3, duminică, în ultimul tur al calificărilor.

Ana Bogdan (31 ani, 103 WTA) s-a impus după o oră și 37 de minute în fața unei adversare mai bine clasate (27 ani, 74 WTA).

Românca are acum 3-0 în meciurile directe cu Minnen, pe care a mai învins-o în 2016 la Bath (Marea Britanie), cu 6-2, 6-4, în optimi, și în 2019 în semifinale la Dubai (ITF), cu 4-6, 6-3, 6-2.

Ana Bogdan și-a asigurat un cec de 3.020 de dolari și 19 puncte WTA, urmând să joace în primul tur cu a doua favorită, canadianca Leylah Fernandez (21 ani, 26 WTA). Românca s-a impus în prima lor confruntare, în mai, la Roma, cu 6-4, 6-1 în prima rundă.

Jaqueline Cristian (26 ani, 70 WTA) a intrat direct pe tabloul principal la Cleveland și va debuta contra belgiencei Minnen (lucky loser). Jaqueline Cristian a învins-o pe Minnen în ambele dueluri anterioare, în 2022, în primul tur la Australian Open, cu 7-5, 6-4, iar în 2023, la Rouen (WTA 125), în sferturi, cu 6-4, 6-3.

Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au fost prezente la Jocurile Olimpice de la Paris. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani nu a putut trece de primul tur, după ce s-a înclinat în fața finalistei de anul acesta de la Roland Garros și Wimbledon, italianca Jasmine Paolini, scor 7-5, 6-3.

Jaqueline Cristian a trecut în primul tur de reprezentanta Franței, Caroline Garcia, scor 5-7, 6-3, 6-4, dar a fost eliminată de germanca Angelique Kerber, scor 4-6, 6-3, 4-6.

Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au mai participat și în proba de dublu, unde au pierdut în primul tur al turneului olimpic de la Paris. 

Reprezentantele tenisului românesc la Jocurile Olimpice de la Paris au fost Jaqueline Cristian, Ana Bogdan, Irina Begu și Monica Niculescu.

CITEȘTE ȘI Ana Bogdan, anunț privind participarea le următoarea ediție a Jocurilor Olimpice: „Inima mea este fericită”

Țig cucerește al cincilea trofeu din 2024

Și tenismena Patricia Maria Țig are un parcurs foarte bun în cursul acestui sezon. Principala favorită a câștigat turneul ITF de la Bistrița, țiriac Foundation Trophy, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari și organizat de ACS GS Tennis Club, duminică, după ce a învins-o în finală pe ucraineanca Oleksandra Olinikova, cu 6-1, 6-1.

Țig (30 ani, 293 WTA) s-a impus după o oră și 18 minute în fața ucrainencei Olinikova (23 ani, 310 WTA), a doua favorită. Cele două s-au înfruntat în premieră în circuit.



Țig și-a trecut în palmares al cincilea său titlu ITF din acest an, după cele W15 de la Focșani, Galați, Satu Mare și Brașov.

Briana Szabo și Patricia Maria Țig au câștigat titlul la dublu, sâmbătă, după ce au învins în finală cuplul româno-german Ilinca Dalina Amariei/Emily Welker cu 6-3, 6-4, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee WTA




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel