Jocurile Olimpice Ana Bărbosu, susţinută necondiţionat de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Nadia Comăneci a fost o prezentă constantă lângă gimnastele României la Jocurile Olimpice. Ana Bărbosu a explicat ce a simţit când Nadia îi trimitea mesaje de susţinere. 



"De când a început competiţia la Jocurile Olimpice, din calificări, a venit în sală, ne-a luat în braţe, ne-a felicitat. Până în ultima zi, la finala de sol, şi după. Aproape în fiecare zi trimitea mesaje să mă încurajeze, să nu am emoţii. Auzind lucrurile astea de la campioana supremă, de la Nadia, simţeam că trebuie să cred, dacă de la un nivel aşa înalt mi se spune că pot. 

Şi faptul că îmi aprecia unele postări de pe reţele mă făceau să mă simt ca cineva, eram wow, aşa ceva...", a declarat Ana Bărbosu la Un Podcast. 

Mesajul care a impresionat-o cel mai mult pe Ana Bărbosu 

"În principal, vorbim de mesajele de la familie şi de la persoanele apropiate. Cunosc intenţiile, ştiu că sunt pure, vin cu toată bunătatea. Dar am primit un mesaj foarte frumos, pe care l-am simţit foarte aproape de ce am simţit eu, de la o doamnă antrenoare din România, care acum e arbitru. Femeia mi-a înţeles trăirile. E doamna Aurica Nistor. Chiar am simţit că a fost din tot sufletul, a fost foarte frumos", a mai declarat Ana Bărbosu. 

Gimnasta Ana-Maria Bărbosu a primit medalia de bronz câștigată în finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma deciziei definitive luate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Ceremonia de decernare a avut loc astăzi, 16 august, pe esplanada Casei Olimpice din București, unde a fost prezent și premierul Marcel Ciolacu.

Medalia i-a fost înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, în timp ce Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, i-a oferit gimnastei mascota și programul Jocurilor Olimpice de la Paris. COSR a ținut să sublinieze faptul că medalia primită de Ana-Maria Bărbosu nu este aceeași cu cea pe care americanca Jordan Chiles a purtat-o pe podiumul de la Paris.

„E un moment emoționant pentru mine... Îi auzeam pe campionii noștri de la Paris spunând că medalia este foarte grea, dar nu am realizat asta până acum. Le mulțumesc tuturor celor care au adăugat câte un pic de bronz la această medalie, pentru că rezultatul acesta a venit după mulți ani de muncă în sala de gimnastică. Le mulțumesc antrenorilor fără de care nu aș fi reușit. Mă bucur că sunt în posesia acestei medalii și sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel și să îi aduc cât mai multe medalii.

Așteptarea a fost nu pentru a lua medalie, ci pentru a-mi face exercițiul cât de bine pot și am reușit să fac acest lucru cât am putut, iar în urma acestui exercițiu curat de la sol a venit și medalia. Împreună cu familia, antrenorii și federația m-au ținut cu toții într-o lumină pozitivă și mi-au transmis gânduri bune. Astfel am reușit să trec peste încercările mai grele. Sunt foarte bucuroasă și recunoscătoare pentru tot ceea ce mi se întâmplă”, a spus Ana-Maria Bărbosu.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

pixel